Bila je ovo godina propasti brojnih ljubavnih veza i brakova, od Sofije Vergare i Ariane Grande, do domaćih Tare Thaller i Elle Dvornik, a sudeći po novom raspadu na estradnom nebu, nisu sigurne ni one poslovne veze. Čak ni one između pop superzvijezda i njihovih menadžera.

Nedavne glasine sugeriraju da je u tijeku neka vrsta masovnog egzodusa velikih zvijezda iz okrilja jednog od moćnika glazbene industrije, Scootera Brauna. Zasad je misterij zašto ga svi napuštaju, no posljednjih dana čitali smo da ga napuštaju Justin Bieber, Ariana Grande, Demi Lovato i Idina Menzel.

@mswatchmojo “your nemeses will defeat themselves before you get a chance to swing” - taylor swift #karma#scooterbraun#demilovato#arianagrande#justinbieber#celeb♬ Karma - Taylor Swift

I to baš kad je on s Jeffom Bezosom, Katy Perry, Orlandom Blooom i Usherom uživao u Hrvatskoj.

Scooter Braun
Grgo Jelavic/PIXSELL 

Do sada je Braun bio najpoznatiji po zamršenoj svađi s Taylor Swift, čije je mastere kupio 2019., zbog čega je Swift ponovno snimila značajan dio svog glazbenog kataloga.

Sredinom kolovoza Puck News je izvijestio da je Bieber, kojeg je Braun izvukao iz anonimnosti 2008. godine, traži novog menadžera. Predstavnici i Biebera i Brauna odlučno su demantirali izvještaj, ali Puck je ostao pri svojoj priči. Variety također ima izvor koji tvrdi da je prekid Biebera i Browna stvaran.

Hailey Bieber i Justin Bieber zajedno u izlasku u Londonu
Profimedia 

To je samo pokrenulo lavinu glasina. Matthew Belloni, suosnivač Pucka i isti novinar koji je objavio vijest o Bieberu, tvitao je da je Ariana Grande također napustila Brauna, a Billboard je za to dobio potvrdu iz više izvora. S druge strane, izvori 'bliski Braunu' sve su demantirali za Variety. U isto vrijeme, nekoliko medija koji se pozivaju na neimenovane izvore objavili su da je Demi Lovato napustila Braunov menadžment u srpnju, a neki tvrde da je razlaz bio prijateljski. U utorak je objavljeno da je Idina Menzel u istom vlaku, iako se čini da je ona bila predvodnica jer s Braunom navodno ne radi još od siječnja.

Scooter Braun
LAGOSSIPTV/BUZZIPPER / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Misteriozni doušnici koji zvuče kao da su dio Braunovog tima tvrde pak da se on udaljio od glazbenika kako bi se fokusirao na funkciju izvršnog direktora HYBE America, podružnice južnokorejske mega tvrtke posvećene zabavnoj djelatnosti. Naime, Hybe je 2021. kupio njegovi kompaniju Ithaca, a on se pridružio njenom odboru i preuzeo mjesto izvršnog direktora Hybe America.

Braun je u utorak podijelio svoje vlastito viđenje tračeva kroz sarkastičan tvit: 'Udarna vijest... Više nisam ni svoj menadžer'.

Sudeći po posljednjim napisima ovo nije zadnje što čitamo o Braunu. Jedan je izvor sugerirao Varietyju da će van izaći informacije koje će uništiti Braunovu reputaciju.

'Svijet je drugačiji nakon pandemije. Više ne možete biti takav kreten', rekao je izvor.