Rijetko koji par je na hrvatskoj estradi privukao toliko pozornosti kao što je slučaj s Petrom Grašom i Hanom Huljić, osobito zbog toga što je Grašo nedugo prije toga prekinuo vezu s kolegicom Danijelom Martinović s kojom je proveo gotovo četvrt stoljeća, a puno se komentirala i činjenica da je pjevač dobar prijatelj s ocem svoje izabranice i da je poznaje od malih nogu.

Hana Huljić Grašo, Petar Grašo
AMIR HAMZAGIC/ATAIMAGES/PIXSELL 

S Haninim roditeljima bila je bliska i njegova bivša djevojka Danijela koja Hanu također poznaje odmalena. Tako se 1993. tad trogodišnja Hana pojavila u spotu grupe Magazin za pjesmu 'Došlo vrijme' koju je izvodila Danijela.

Još jedno zajedničko pojavljivanje dogodilo se 1998. nakon što je Danijela pobijedila na Dori s pjesmom 'Neka mi ne svane'. Kad se Danijela vratila na pozornicu preuzeti nagradu, tad 22-godišnji Grašo, autor glazbe i stihova za pobjedničku pjesmu, ju je pratio, ali posebno je zanimljivo da je Danijela za ruku vodila malenu Hanu Huljić koja je tad imala samo osam godina.

YouTube Danijela Martinović, Petar Grašo i Hana Huljić na Dori 1998.

Inače, u to vrijeme su Grašo i Danijela već bili u vezi. Par se upoznao upravo na Dori 1995. godine, a vezu koju su dugo vremena skrivali od javnosti započeli su godinu dana kasnije.

Petar i Danijela dugo su slovili kao jedan od najstabilnijih i najdugovječnijih parova na hrvatskoj estradi pa je mnoge šokirala vijest o njihovom prekidu koju je upravo Story ekskluzivno objavio u svibnju 2021. godine.

Ovih dana je iz fotografskih arhiva isplivala 10 godina stara fotografija Hane i njenih roditelja, snimljena u Šibeniku na Dalmatinskoj šansoni 2014. U to je vrijeme Hana imala 23 godine, Petar i Danijela su bili ludo zaljubljeni, a nitko nije mogao ni naslutiti da će djevojka s fotografije samo osam godina kasnije postati gospođa Grašo i majka pjevačeva djeteta.

Vjekoslava Huljić, Tonči Huljić i Hana Huljić u Šibeniku 2014.
Hrvoje Jelavić/PIXSELL 

Dapače, tad se činilo da stvari idu u jednom sasvim drugom smjeru. Te iste 2014. godine, dok se mlada Hana tek rijetko pojavljivala u javnosti i bila poznata samo kao kći Tončija Huljića, Petar i Danijela su smišljali imena za svoju buduću djecu, a pjevačica je o tome jednom prilikom otvoreno i progovorila.

Kako su Petar Grašo i Danijela Martinović izgledali 2014.
Story arhiva 

‘Stvarno trenutno najveća želja u mom životu. Evo, istinski se nadamo da ćemo se vrlo brzo radovati. Sin će biti Toni, to se zna, po Petrovu pokojnom djedu, a za curicu imamo dva imena, ili Luce, interesantno, potpuno su dijametralno različita pa će se možda ljudi iznenaditi. Luce, zato što mi je to pravo dalmatinsko i naše i moja pokojna baka je bila Luce, ali kad sam čula ime Alba, ja sam naprosto ostala tako ushićena zato što Alba na talijanskom znači zora, isto mi je to višeznačno, i lipo i neobično, a opet nama blisko i drugačije’, ispričala je tad za In Magazin.

Hana Huljić i Petar Grašo imaju duet Srce za vodiča
Story 

Dvije godine kasnije, Petar je snimio pjesmu s Hanom, pod nazivom ‘Srce za vodiča’, a jesu li već tad među njima počele frcati iskre- znaju samo oni. Da je s Danijelom prekinuo saznalo se u svibnju 2021., a njegova veza s Hanom objelodanjena je samo pet mjeseci kasnije, u listopadu iste godine.

Grašo je u međuvremenu zaista dobio kćerkicu Albu, ali ne s Danijelom već s Hanom s kojom se vjenčao u veljači 2022. godine. Samo nekoliko mjeseci kasnije, u lipnju, Hana je na svijet donijela njihovo prvo dijete, kćerkicu koju su nazvali Alba što su neki fanovi Petru i zamjerili budući da je tako htio nazvati svoje dijete s bivšom djevojkom. 

Danijela Martinović, Josip Plavić
Goran Čižmešija 

Danijela nije puno tugovala, niti je o paru ikad rekla i jednu ružnu riječ, a ubrzo je i sama pronašla novu sreću, s policijskim inspektorom Josipom Plavićem.

Više fotografija Danijele i Josipa s eksluzivnog snimanja za Story pogledajte u galeriji: 

Goran Čižmešija Danijela Martinović i Josip Plavić