Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IŠLA JE NA POBAČAJ S 15 GODINA PA IZGUBILA 9 DJECE: Muž je tvrdio da ga vara s 88 ljubavnika, jedna slika je uništila

Margaret je bila senzacija svog vremena – žena slobodnog duha koja je voljela koga god je htjela i kad god je htjela.

 A VERY BRITISH SCANDAL, Claire Foy Izvor: Amazon / Everett / Profimedia

U povijesti kraljevske obitelji bilo je puno sočnih seks skandala, no titula najperverznije vojvotkinje svih vremena i dalje pripada Margaret Campbell, odnosno vojvotkinji od Argylla.

Njeni skandali bili su inspiracija za dokumentarce, a ClaireFoy ju je portretirala u seriji 'A Very British Scandal'. Margaret je bila senzacija svog vremena – žena slobodnog duha koja je voljela koga god je htjela i kad god je htjela, piše Stil.

Iako nije rođena kao aristokratkinja, zahvaljujući svom šarmu udala se za vojvodu, a potom počela nizati skandale koji se i danas sa zanimanjem prepričavaju.

 Margaret Campbell
Margaret Campbell rođena je u jednoj od najbogatijih škotskih obitelji tog doba.
Izvor: Profimedia

Iako je rođena u jednoj od najbogatijih škotskih obitelji tog doba, nije se obazirala na očekivanja društva. Kao jedino dijete Georgea High Whighama i Helen Men Hanay, odrastala je u luksuzu koji je došao s milijunima koje je njezin otac zaradio kao predsjednik Fortune 500 korporacije Celanese.

Školovala se u New Yorku, gdje provela 14 godina, a taj joj je grad bio drag jer je bio liberalniji od sredine u kojoj je odrasla.

Imala je samo 15 godina kada je zatrudnjela prvi put s 18-godišnjom filmskom zvijezdom Davidom Nivenom. Otac ju je poslao na pobačaj, a ubrzo nakon što je trudnoća prikrivena, Margaret se zaručila za princa Ali Khana, uglednog diplomata. Ni ta ljubav nije potrajala jer su ih roditelji razdvojili zbog razlika u vjeri.

 promiskuitetna vojvotkinja Margaret Campbell i glumac Richard Todd.jpg Izvor: Profimedia

Uslijedile su još dvije njene afere s utjecajnim, poželjnim mladićima tog doba, ali je na kraju izgubila glavu zbog bogatog američkog golfera Charlesa Sweeneyja. Vjenčali su se 1933. u Londonu, a njihovo vjenčanje proglašeno je spektaklom godine - pozvano je 2000 uzvanika, a još 3000 ljudi okupiralo je ulaz u zgradu u kojoj se održavalo slavlje - sve kako bi vidjeti mladence.

'Razdoblje između 1930. i 1933. bilo je puno veselja i zabave. Bio je to raj. Neometani raj. Tri zabave navečer. Nijedna ozbiljna misao u mojoj glavi. Blaženstvo. Mislim da se nitko nikada nije tako dobro proveo kao Jesam. Nitko, nitko, nitko', rekla je jednom prilikom.

U braku su ostali do 1947. godine, a tijekom 14 godina Margaret je imala čak osam spontanih pobačaja i rodila jedno mrtvorođenče, dok napokon nije uspjela postati majka troje djece.

Četiri godine nakon razvoda ponovno se udala za vojvodu od Argylla, bogatog plemića koji je bio alkoholičar, kockar i manipulator. Svoje bogatstvo potrošio je na kocku i žene, a kada im Margaretin otac više nije htio plaćati račune, odlučio se razvesti od supruge.

 Margaret Campbell Izvor: Profimedia

Stoga je provalio u njenu vilu i tražio od posluge da mu otkriju sve tajne pretince u kojima je njegova supruga skrivala svoja pisma i dragocjenosti. Tamo je konačno pronašao dokaze koji su mu bili potrebni za razvod - fotografiju na kojoj Margaret pozira u krilu golog muškarca, dok je ona sama gola.

To je bio snažan dokaz preljuba koji mu je omogućio da se razvede i dobije izdašnu svotu u brakorazvodnoj parnici. Osim što je vojvoda na sudu dao imena tri glavna osumnjičena ljubavnika, sucu je također predočio popis od 88 muškaraca za koje se vjeruje da ga je Margaret prevarila.

 Margaret Campbell Izvor: Profimedia

Sudac mu je omogućio razvod rekavši da je 'Margaret izrazito seksualna osoba koja se prestala zadovoljavati normalnim vezama i počela se upuštati u orgije i ekscese, a sve kako bi zadovoljila svoju požudu'.

To je uništilo njen ugled. Tek je prije 10 godina otkriveno je da je muškarac na fotografiji američki biznismen Bill, odnosno William Lyons. Bio je vlasnik marke automobila Jaguar, a kasnije se pokazalo i Margaretin jedini pravi ljubavnik. Ostali muškarci koje je naveo Argyll bili su uglavnom homoseksualci, što ona tada nije mogla reći jer se to kažnjavalo zatvorom.

Živjela je s ukaljanog ugledom sve do 1985. godine, kad je umrla kao jedna od najkontroverznijih osoba s kraljevskog dvora.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image