Titulu Miss Hrvatske kao 18-godišnjakinja ponijela je 1993., a dva mjeseca poslije postala je i prva pratilja Miss svijeta, odnosno Miss Europe. Za Miss svijeta natjecala se u Sun Cityju, gradu u Južnoj Africi, a mnogi su smatrali da bi postala i Miss svijeta da je nije zbunilo pitanje manekenke Christie Brinkley o natjecateljicama koje hodaju pistom u kupaćim kostimima. Fani je zatražila pomoć voditelja, glumca Piercea Brosnana koji joj je ponovio pitanje, na što je Fani odgovorila 'It’s OK'.

Story_39_04102023_m.png
Story 

Fani Čapaliju i 30 godina poslije izbora smatraju jednom od najljepših hrvatskih misica. Mnogi su joj prognozirali svjetsku karijeru, a u to doba pistama su harale Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Linda Evangelista... No Fani je izabrala ljubav. Udala se za bivšeg nogometaša Ivicu Mornara, ali brak je puknuo 2010. godine. Ostala je i bez roditelja, a svi ti događaji jako su na nju utjecali pa je mnogo izgubila na kilaži. Danas 48-godišnja Fani živi daleko od svjetala pozornice na otoku Čiovu, a u javnosti se pojavljuje vrlo rijetko.

'Uvijek je bolje biti sam nego u lošem društvu, to apsolutno. Samoće se ne bojim, Dapače, prioritet mi je uvijek moj mir. Ne žalim ni zbog čega u životu jer sve nekako uvijek dođe na svoje', rekla je ekskluzivno za novi broj magazina Story u intervjuu koji nam je dala povodom 30 godina od izbora za Miss .

Fani Capalija.jpg
Press 

Čitateljima Stoyja otkrila je kako izgleda njezina svakodnevica, što za nju znači prava ljubav, priželjkuje li se ostvariti kao majka, bi li se vratila na piste, ali i što misli o poplavi 'kloniranih' ljepotica koje su posegnule za plastičnim operacijama jer je jedna od rijetkih misica koje njeguju prirodan izgled.

Poznavatelj vrhunske umjetnosti, insajder u svijetu mode, ljepote i luksuza te ono najvažnije - prijatelj legendarne Tereze Kesovije - Ivan Lozić, piše za Story u povodu njezina 85. rođendana.

Tereza Kesovija
Privatni album 

'Neka ovo bude moj dar tebi, našem prijateljstvu u njegovim brojnim, kaleidoskopskim permutacijama, ali i svim ljudima koji ti žele dobro, koji te vole i podržavaju na daljinu a da te pritom poznaju samo kroz tvoj glas, tonske i videozapise te koncerte. Svim onima koji te nisu imali priliku upoznati onako kako ja jesam, a željeli su to mnogo puta. Tko, uostalom, ne bi poželio takvu prijateljicu? Nisam bio ni po čemu originalan u toj želji, samo i u njoj tiho uporan i nepokolebljivo svoj. Stoga me preplavljuju ponos, sjeta i zahvalnost što imam priliku ispisati retke kojima je cilj samo jedno: upotpuniti zadivljujuće, a općepoznate činjenice o tebi prijateljski intimnim portretom koji bi već dobivenim, neprebrojivim aplauzima divljenja umjetnici dodao i, ni od koga tražen ili očekivan, hvalospjev mojoj izvanserijskoj i jedinoj 85-godišnjoj prijateljici. Naslovio sam ga 'Draga Tereza...' kao i - 30 godina prije mene - kolege Denis Latin i Joško Martinović; prvi u nezaboravnoj ratnoj epizodi svoje iznimno gledane ‘Latinice’, a drugi u prilogu iste emisije, otvorenom videopismu podrške i neskrivenog divljenja jedinoj našoj glazbenoj zvijezdi, koja je ujedno bila i neshvaćen ratni prognanik, angažiran tješitelj ratom direktno pogođenih te beskompromisan glasnogovornik svih svojih javnosti nepoznatih supatnika. Književnik i novinar Zvonimir Milčec u svojoj je tjednoj kolumni spremno istaknuo da je emisija javnosti pokazala umjetnički i ljudski zrelu Terezu Kesoviju. I danas smatram da je to jedan od najljepših komplimenata koji si dobila u tisku', zappočeo je društveni kroničar svoj emotivni osvrt.

Životni zaokret proslavljene tenisačice Ane Konjuh, svi poslovi Tončija Huljića među kojima je i onaj 'didija' unučici Albi i inspirativna životna priča slavne dadilje Fran Descher samo su neke od priča koje ćete pronaći u novom broju magazina Story.

Story_39-23_1200x780_PR.png
Story 

Potražite ga na kioscima od 4. listopada.

#story #storyhr