U hotelu Esplanade Zagreb održana je promocija knjige 'Sudnji dani' autora Petera Čeferina i Vasje Jagera.

Peter Čeferin
Robert Gašpert 

Knjiga je inspirirana istinitim slučajem koji je Peter Čeferin, poznati slovenski odvjetnik za kazneno pravo i ljudska prava, napisao u borbi za pravdu za svog klijenta, a vezano za kazneni postupak koji vodi više od 20 godina. Kako bi svoj pravni jezik preveo na književni pomogao mu je koautor Vasja Jager, iskusni istraživački novinar i kolumnist. Jadranka Sloković, najuspješnija i najpoznatija hrvatska odvjetnica, na promociji je o knjizi razgovarala s autorom.

Jadranka Sloković
Robert Gašpert 

'Knjiga je vrlo zoran prikaz onoga što je pravo i primjena prava kod nas, svakome će biti zanimljivo, a s druge strane ono što je oko toga je odličan triler', rekla je Sloković.

Promocija knjige 'Sudnji dani'
Robert Gašpert 

Promociji knjige nazočili su Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova i Oleg Butković, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar mora, prometa i infrastrukture, Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, Matjaž Han, ministar gospodarstva turizma i sporta Republike Slovenije, Josip Pavić, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, Marijan Kustić, predsjednik HNS-a, i proslavljeni sportaši među kojima su i Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Mario Stanić, Dubravko Šimenc, Damjan Rudež i Tomislav Paškvalin.

Zvonimir Boban i Aljoša Asanović
Robert Gašpert 

Zanimljiva odvjetnička tema romana privukla je Miroslava Šeparovića, predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske i Roberta Travaša, predsjednika Hrvatske odvjetničke komore te odvjetnike Čedu Prodanovića i Silvja Degena, kao i brojne osobe iz javnog, političkog i gospodarskog života.

Nina Badrić
Robert Gašpert 

Promociju knjige 'Sudnji dani' moderirao je Frano Ridjan, sudjelovala je i urednica proznih izdanja u izdavačkoj kući Stilus knjiga Adriana Piteša te glumac Goran Bogdan. Svečana promocija knjige zaokružena je nastupom Nine Badrić.

Više fotografija s promocije knjige 'Sudnji dani' pogledajte u našoj galeriji.

Robert Gašpert Promocija knjige 'Sudnji dani'