Glumci Anja Šovagović Despot i Dragan Despot jedan su od naših najomiljenijih i najdugovječnijih poznatih parova, a zajedno su još od rane mladosti i njihova je ljubavna priča, osobito njeni neobični počeci, uvijek bila zanimljiva javnosti.

Anja na društvenim mrežama često voli podijeliti poneki trenutak iz privatnog života pa smo tako imali prilike vidjeti i djeliće njihovog obiteljskog života s njihovo dvoje djece, kćeri Anom i sinom Josipom.

Sad je na Instagramu otkrila da su ona i Dragan proslavili svoju 37. godišnjicu braka.

Trideset i sedma. Fakat, dobri smo’, napisala je uz njihovu zajedničku fotografiju nastalu na nedavnoj premijeri filma 'Bosanski lonac', scenarista i redatelja Pave Marinkovića gdje se pojavila i njihova kćer Ana koja već duže vrijeme plijeni pozornost svojom ljepotom i talentom. U hastagu je glumica dodala ‘godišnjica braka’ i ‘sretno nam bilo daljnjih 37’.

Podsjećamo, Anja i Dragan zaljubili su se kad je njoj bilo samo 15 godina, a njemu sedam više pa su za ostvarenje svojih snova ipak morali malo pričekati.

Prvi put su se susreli 1978. godine na Dubrovačkim ljetnim igrama gdje je Dragan, koji je tad studirao na Akademiji dramskih umjetnosti, igrao glavnu ulogu u predstavi 'Romeo i Julija'.

'Anja nije bila Julija, no ja sam svu ljubav na sceni nekako crpio iz privatnog plana, a davao mimo predstave. Bio sam Romeo na dva plana, u životu i na sceni', prisjetio se Dragan prvog susreta sa svojom današnjom suprugom, a njegove riječi prenosi Večernji list.

Druga se prilika također dogodila u Dubrovniku, kad je Anja bila na drugoj godini akademije. Par je tad iznenada prohodao, a još veće iznenađenje bilo je njihovo vjenčanje koje su odlučili 'obaviti' nakon četiri dana veze i to u tajnosti, te su svojim postupkom šokirali i svoje obitelji.

Anjin otac Fabijan Šovagović se navodno protivio da se Anja uda za glumca, iako mu je Dragan osobno bio simpatičan, a Anja je Draganove roditelje upoznala nekoliko sati prije odlaska u crkvu.

'Sjećam se kada je Despotova majka Matija ušla u stan u Mesničkoj, gdje su moji roditelji stanovali, samo je kratko rekla: ‘Krasnog ste momka dobili u familiju’, odmah je preuzela glavnu riječ pa nikada nije bilo nelagodnih situacija, sve je bilo transparentno', opisala je Anja prvi susret s budućom svekrvom.

Da je par, usprkos svemu, donio dobru odluku i da je ljubav pobijedila sve prepreke dokazuje i činjenica da su 2011. obnovili bračne zavjete, a u sretnom braku uživaju i danas.

Više fotografija Dragana i Anje pogledajte u galeriji:

Story, Story arhiva Anja Šovagović Despot i Dragan Despot kroz godine