Prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone (92) osuđen je zbog porezne prijevare i utaje 400 milijuna funti, a da bi izbjegao zatvor platio je 653 milijuna funti (797 milijuna dolara).

Bogatstvo Bernieja Ecclestonea procjenjuje se na gotovo 2,5 milijardi funti, što znači da će bivši suprug Slavice Ecclestone dati više od četvrtine svog bogatstva kako bi sljedećih 17 mjeseci izbjegao provesti u zatvoru.

Bernie Ecclestone osuđen je za utaju poreza
LUCY NORTH / PA IMAGES / PROFIMEDIA 

S obzirom na njegov dobro poznati stav o trošenju novca - u njegovom privatnom avionu poslužuju se sendviči, umjesto kavijara i šampanjca kao kod drugih bogataša - vjeruje se da mu je to jako teško palo.

O njegovoj tvrdoglavosti progovorila je i njegova bivša supruga Slavica, inače Hrvatica, s kojom je bio u braku 24 godine i koja mu je rodila dvije kćeri, Petru i Tamaru.

Nakon skandaloznog i vrlo skupog razvoda, Slavica je javnosti otkrila kako su živjeli i koliko Bernie nije dopuštao nepotrebno trošenje novca, iako je bio milijarder.

Bernie i Slavica Ecclestone.
Profimedia 

Prema njezinim riječima, Bernie je previše radio i živio kao da nema ništa, u kući nisu imali luksuzna vina kao ljudi njihova statusa, već samo obično pivo, kod kuće nisu jeli specijalitete, jer je on volio najviše jesti jaja i tost. Poznata bivša manekenka otkrila je i da je njezin bivši suprug najviše volio kupovati na rasprodajama, što ju je izluđivalo, jer je željela život na visokoj nozi.

No, bio je i ponosan na svoje bogatstvo te mu nisu smetali negativni komentari kojih je bilo napretek, pogotovo zbog njegovog fizičkog izgleda. Naime, Bernie je 30 centimetara niži od Slavice, što je uvijek privlačilo pažnju, a na pitanje smeta li mu to, rekao je da su iste visine kad stane na novčanik.

Bernie je otvoreno govorio da je Slavica ponekad postajala agresivna prema njemu nakon što bi popila malo više.

Slavica Ecclestone i Bernie Ecclestone rastali su se u 58 sekundi
Profimedia 

'Puno viče, ponekad me gađa tanjurima. Onda se sakrijem u drugu sobu, jer mi se čini da me voli maltretirati', rekao je Ecclestone novinarima, piše Daily Mail.

'Ona zna biti jako teška, ali je fenomenalna majka i moralna žena, koja nikada nije imala perilicu posuđa i nikad nije imala dadilju', rekao je Bernie o svojoj bivšoj ženi.

Svi su znali da se nešto događa, Bernie se navodno znao požaliti prijateljima da mu je Slavica prijetila da će ga ostaviti ako ne napusti Formulu 1.

Ecclestoneov prijatelj Ron Shaw otkrio je kako je Bernie došao na posao s crnom modricom oko oka, a na pitanje što je to, rekao je da ga je Slavica kaznila jer se u javnosti pojavio s mladom manekenkom. Kako bi joj se odužio, prvi čovjek Formule 1 kupio joj je luksuznu kuću od 5000 četvornih metara u vrtovima Kensingtonske palače, vrijednu 50 milijuna funti, no Slavica se u nju nije htjela useliti.

Ništa je više nije moglo usrećiti, bila je loše raspoložena, uglavnom ljuta i agresivna. Pred kćerima je znala biti nasilna s njihovim ocem.

Bernie i Slavica Ecclestone
Profimedia 

Nasilju je svjedočio i John Ketterman, tadašnji dečko njihove kćeri Tamare. Dok ih je Bernie vozio u kino, Slavica je počela vikati: 'Polako, prebrzo voziš, manijače'. Zatim ga je zgrabila za kosu i udarila mu glavom o prozor s vozačeve strane. Zaustavio je auto, a ona je iskočila i počela plakati, rekao je Ketterman.

Sve je propalo nakon njezinog pedesetog rođendana. Kad je Ecclestone 2008. trebao krenuti na Grand Prix u Brazil, Slavica mu je rekla da je možda neće biti tamo kad se vrati. Prije toga je kupila novu kuću, rekavši da joj se sadašnja ne sviđa jer ima puno stepenica, što će biti problem kad on ostari.

Kako je takvu prijetnju čuo mnogo puta, ignorirao ju je, ali se jako iznenadio kada je ubrzo čuo da se ona iselila iz kuće i podnijela zahtjev za razvod.

Bernie je priznao da je u Slavicu tad bio još uvijek zaljubljen, te da nije želio razvod, ali i sam je bio svjestan da neće smanjiti posvećenost poslu.

Bernie i Slavica Ecclestone
Profimedia 

'Nisam želio razvod tada za razliku od nje. Izbacila me dok sam još bio zaljubljen u nju. Imala je 50-ak godina i željela drugačiji život. Nije joj se sviđalo što 17-18 puta godišnje odlazim od kuće. Zašto nisam ostao da spasim brak? Mislim da sam joj to spomenuo, no znala je da lažem', otkrio je jednom Bernie koji o svojoj bivšoj i danas ima samo riječi hvale

Njihov je brak dugo djelovao idilično pa je mnoge jako iznenadilo kada su se razveli. Ono što je javnost posebno zaintrigiralo bilo je to što je njihova brakorazvodna parnica trajala rekordnih 58 sekundi! Cijela stvar je okončana na sudu u manje od minute, a bivši supružnici su se odmah složili oko podjele izdašne imovine.

Slavica Ecclestone i Bernie Ecclestone imaju dvije kćeri, Petru Ecclestone i Tamaru Ecclestone
Profimedia 

Tako je Slavica 2009. izašla iz sudnice bogatija za preko milijardu dolara na računu, dionicama i brojnim vrijednim nekretninama.

Slavica danas uživa u solo životu, izgleda sjajno kao i uvijek, a iako živi u Londonu gdje su joj kćeri, najčešće Hrvatsku posjećuje ljeti.

Bernie je pak Slavicu zamijenio s Fabianom Flosi, ženom koju je oženio 2012., a s kojom je 2020. dobio sina Acea u 90. godini života.