Otkako su se vjenčali Jennifer Lopez i Ben Affleck javnost je obratila pozornost na odnos Emme i Seraphine, njihove kćeri koje oboje imaju iz prošlih brakova. O Emme se puno pisalo u kontekstu njenog izgleda i odijevanja te ružnih komentara koje je dobivala na taj račun, a dugo se nagađalo i oko toga je li transrodna budući da je često možemo vidjeti u dječačkim odjevnim kombinacijama. Prošle godine ju je majka Jennifer oslovila koristeći rodno neutralnu zamjenicu ‘they’, odnosno ‘oni’.

Jennifer Lopez u javnosti sa sinom i kćeri
LaStarPixMEDIA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Iako se nije identificirala kao transrodna, očito je riječ o non-binary opredjeljenju kada rodni identitet nije isključivo ni muški ni ženski. I za Affleckovu Seraphine su tvrdili da se definira kao nebinarna, i to zbog načina odijevanja sličnog Emminom. Izvori bliski slavnom paru tvrde da su se njih dvije zbližile upravo zbog sličnog stila i zbog toga što se obje definiraju kao nebinarne, odnosno rodno neodređene osobe. Ipak, nisu kćeri J.Lo i Afflecka jedine koje se identificiraju drukčije. 

Angelina Jolie i Brad Pitt 

Prvo biološko dijete nekada omiljenog i po mnogima neprežaljenog para, Shiloh Jolie-Pitt, od oboje je 'uzelo' samo najbolje gene, a javnost se davno složila da je njihova savršena kombinacija. A osim zbog njezine natprirodne ljepote, o Shiloh se mnogo piše i zbog činjenice da zbunjuje javnost svojom navodnom transrodnošću, ali i promjenama stila. Ipak, ni sama Shiloh, a ni njezini roditelji nisu nikada službeno potvrdili da je njihova nasljednica transrodna, već da želi da je se drugačije oslovljava.

Shiloh Jolie-Pitt
Profimedia 

Naime, još se prije nekoliko godina pisalo kako Shiloh inzistira na tome da je se zove John, a o tome su vrlo javno govorili i njezini roditelji. Brad je to otkrio tijekom jednog gostovanja kod Oprah još 2008. godine. 'Želi da je zovemo John. John ili Peter. Mislim da je to zbog Petra Pana. Onda je moram pitati: 'Johne hoćeš li malo soka?', ispričao je Brad tom prilikom. Dvije godine kasnije potvrdila je to i Angelina. 'Ona želi biti dječak. Morali smo joj odrezati kosu. Želi nositi odjeću za dječake. Ona se smatra jednom od braće', ispričala je ona u intervjuu za Vanity Fair iz 2010. godine.

Dwyane Wade i Gabrielle Union

NBA zvijezda Dwyane Wade i glumica Gabrielle Union čine sve kako bi tranzicija njihove kćeri bila što ugodnija. Dwyane je prvi put progovorio o Zayi, koja je kao dječak živjela 12 godina, 2020. u emisiji 'The Ellen Show'. Tada je rekao da on i njegova supruga ozbiljno shvaćaju svoju ulogu roditelja i sretni su što saznaju više o tome kroz što prolazi njihov sin. Wade želi pokazati drugim roditeljima da nisu sami.

'Znamo da postoje i druge obitelji čija djeca se tek pronalaze i saznaje tko su zapravo. Neću sjediti ovdje i ponašati se kao da imamo sve odgovore. Neću sjediti ovdje i ponašati se kao da nismo bili neuki roditelji kad je svijet u pitanju. Kad kažem da učimo od svoje 12-godišnjakinje, doslovno učimo od svog djeteta', rekao je Wade svojevremeno.

Jamie Lee Curtis

U srpnju 2021. godine, glumačka zvijezda otkrila je u intervjuu za AARP magazin da je njezino najmlađe dijete transrodno. Objasnila je kako su suprug Christopher Guest i ona zajedno promatrali kako im sin postaje kći Ruby. 'Nova sam u ovome. Nisam netko tko se pretvara da zna mnogo o tome. Radit ću greške, ali nadam se da ću izbjegavati one velike'. Prošle godine Ruby se udala za svoju partnericu Kynthiu.

Cynthia Nixon

Nixon je obznanila svijetu da se njezin sin Samuel Joseph Mozes, nazivan i samo Seph, identificira kao muškarac 2018. godine, nakon njegove mature. Seph je izvorno rođen kao djevojčica i jedno je od dvoje djece koju je zvijezda 'Seks i grada' dobila sa svojim bivšim partnerom Dannyjem Mozesom.

'Jako sam ponosna na njega. To što je priznao sam sebi tko je, veliko je olakšanje. Bilo mu je drago kada sam obznanila vijest svijetu. Ranije sam znala da se nešto s njime događa, ali samo sam nagađala', izjavila je jednom Cynthia.

Charlize Theron

2018. godine, glumica je otkrila da je jedno od njezine djece priznalo da je transrodno već sa samo tri godine. Riječ je o posvojenoj kćeri Jackson koja je rođena kao dječak i koja je vrlo rano mami priznala da se osjeća drugačije.

Iako je Charlize pokušala djecu odgajati u što većoj privatnosti, oduvijek je javno podržavala ono kroz što su prolazila. U jednom je intervjuu za Daily Mail otkrila da joj je glavni zadatak zaštititi svoju djecu. 'Imam dvije prekrasne kćeri, koje, kao i svaki drugi roditelj, želim zaštititi. Rođene su da budu ono što jesu, a gdje će na svijetu pronaći sebe dok odrastaju i ono što žele biti, nije na meni da odlučujem', rekla je tada o kćerima August i Jackson.

R. Kelly i Drea Kelly

Jay Kelly, jedno od djece koje je glazbenik R. Kelly dobio s Dreom, priznao je da je transrodan s 13 godina. 'Mrzio sam haljine, volio sam djevojke, nisam htio grudi, nisam htio dugu kosu, ja sam dečko', objasnio je Jay u objavi na društvenim mrežama, koja je obrisana u međuvremenu.