Američka diva Grace Kelly nikada nije prestala sloviti za jednu od najljepših i najzanimljivijih holivudskih zvijezda, a njen život velikim dijelom obilježio je brak s Rainierom III. od Monaka.

Par je imao i dvije kćeri, Stéphanie i Caroline, a ni njih dvije 'nisu pošteđene' burnih životnih priča i ljubavnih odnosa. Najmlađa princeza Stéphanie uvijek je živjela avanturistički, a njene ljubavne veze također su bile turbulentne, toliko da nikada nije htjela otkriti tko je otac njenog djeteta, kćeri Camille, prenosi Stil.

Stéphanie se godinama borila s pričama i nagađanjima da je ona, zapravo, kriva za smrt vlastite majke, koja je 13. rujna 1982. poginula u saobraćajnoj nesreći.

Princeza Stephanie od Monaka i Daniel Ducruet vjencanje
Profimedia Princeza Stephanie od Monaka i Daniel Ducruet vjenčanje 1995.

Grace je bila u automobilu s kćeri kada su sletjele s litice, a njena smrt potvrđena je sljedećeg dana. Naime, ona je tada trebala odvesti kći do vlaka za Pariz, gdje se školovala. Premda je medijima rečeno da princeza nema ozljede koje bi bile opasne po život, na kraju je doživjela dva jaka i teška moždana udara.

Međutim, najpoznatija teorija zavjere ovo poriče, a mnogi i danas vjeruju da je princeza Stéphanie bila za volanom, jer Kelly nikada nije htjela voziti. Stéphanie je također bila povrijeđena, a u tom trenutku imala je 17 godina i nije imala vozačku dozvolu.

Grace Kelly preminula je 1982. godine
Profimedia 

Prema drugoj teoriji, majka i kći su se svađale te je Grace izgubila kontrolu nad vozilom. Navodno je okidač bila Stéphaniena želja da se uda za Paula Belmonda, sina francuskog glumca Jean - Paula Belmonda. 

Odluku da se Grace skine s aparata za održavanje života donijeli su Rainier III. od Monaka, kći Caroline i sin Albert, a Stéphanie su dva dana kasnije rekli da joj je majka preminula.

Više fotografija Grace Kelly, pogledajte u galeriji:

Profimedia Grace Kelly preminula je 1982. godine