Ona je iskrena, srčana, brza na jeziku, zabavna, vrijedna, kreativna. Žena s velikim osmijehom i otvorenim srcem. Dakako, govorimo o splitskoj dizajnerici Moniki Sablić, 45-godišnjoj kreativki koja više od 12 godina ponosno stoji iza svog brenda Monika Sablić Atelier i rodnom gradu daje svoju viziju žene - romantičnu i sanjarsku. Miss Dalmacije 1999. s lijepom 18-godišnjom kćeri Mali Marijom zvijezda je Storyjeve naslovnice.

U opuštenom razgovoru ispričala nam je sve o blagdanskoj kolekciji njezina brenda i bliskom odnosu s kćeri. Prisjetila se i turbulentne obiteljske povijesti, tate, svojih modnih početaka u Ukrajini, loših ljudi i lekcija iz kojih je puno naučila. Govorila nam je i o odnosu sa suprugom Goranom Sablićem, nekad uspješnim nogometašem, a danas trenerom, sinu Andreju, niskim udarcima, povratku samoj sebi te zašto nikad nije postala razmažena. Priznala nam je da se plaši njezina odlaska iz obiteljskoga gnijezda.

Story_48_06122023_m.png
Story 

'Grozna mi je i sama pomisao na to. Već se na to pripremam psihički, emotivno... Obožavam Mali... Držim joj prodike o vanjskom svijetu, savjetujem da se čuva, pazi...', rekla je emotivno.

Omiljeni Oliver Dragojević 7. prosinca slavio bi 76. rođendan. Tim povodom razgovarali smo s njegovom udovicom Vesnom Dragojević, koja se za Story prisjetila kako je obilježavao svoj dan, kao i mnogo sitnica koje su činile njihov život.

'Proslave rođendana ništa mu nisu predstavljale. U obitelji bismo uvijek nešto organizirali pa tako i za njegov rođendan, uglavnom zbog djece i unuka. Uvijek je govorio da mu ne pripremamo nikakvu proslavu, ali na kraju bi mu bilo drago kada bi vidio da smo se svi okupili s tortom koja bi zbog silnog puhanja djece bila puna voska', prisjetila se Vesna i naglasila da je njezinu suprugu rođendan bio izlika da učini nešto dobro.

199647.jpeg
Jadran Babić 

'Jednostavno je za svoj dan imao potrebu učiniti nešto dobro. Ni sama ne znam koliko je bilo humanitarnih koncerata... A darove nije volio... Vjerojatno ih kao mali nije dobivao pa nije znao što bi s njima. Nije znao što bi rekao, a opet bi mu bilo krivo ako ga ničim ne bismo iznenadili... Dok je bio mlađi, za rođendan bih mu kupila majicu ili čarape, onda mi je to zabranio pa bi dobio parfem... Nije bitno', kaže Vesna.

Prgav, odan, veseljak, zaljubljen samo u jednu, obožavaju ga nogometaši, a on obožava kafanu i Korčulu, ali sve to postaje manje važno kada stane pred svoju brojnu publiku. U tom trenutku postaje kralj kafanskog popa zbog čije energije i hitova njegovi obožavatelji pune arene. Jedna od najvećih regionalnih zvijezda Aco Pejović ponovno dolazi u zagrebačku Arenu, i to 14. veljače 2024. godine! Da je i privatno neposredan i zabavan, potvrdio nam je kada smo se sastali zbog intervjua. Pričao nam je o željama i planovima za predstojeći nastup u zagrebačkoj Areni, a pritom se nije razmetao floskulama, nego je bez zadrške govorio o ljubavi sa suprugom Biljanom i njihovim kćerima, životnim udarcima, hodu po rubu, karakteru, oprostu...

Aco Pejović
Story Press 

Tu su i njegovi mali gušti i filozofije iz kafane obavijene oblakom dima, poštovanje prema brojnim kolegama, živopisne anegdote - sve ono što ga čini takvim da je njegovu iskrenost, emociju i životnost u glazbi prepoznala i prigrlila ona bez koje ne postoji - publika!

Story_48-23_1200x900_PR.png
Story 

Ove i druge inspirativne priče potražite u novom broju magazina Story, koji je na kioscima od 6. prosinca.

#story #storyhr