Posljednjih dana Internetom kruži naga fotografija Lidije Bačić, koja je zapravo lažana. Naime, netko ju je kreirao uz pomoć umjetne inteligencije, a riječ je o fotografiji koju je Lile ranije podijelila na svojim društenim mrežama.

Lile je tu istu fotografiju u bijelom kupaćem kostimu sada ponovno objavila i na taj način opovrgnula autentičnost sporne fotografije. Na fotografiji Lile pozira u zrcalu raspuštene kose, a u ruci drži fotoaparat.

Slična sudbina kao Lile, nedavno je zadesila i Nives Celzijus, čije je lažna gola fotografija također kružila mrežama. Nives je kasnije objavila izvornu fotografiju, na kojoj, baš kao i Lile, nosi bijeli kupaći kostim.

'Mogli bi se našaliti i primjetiti da se fotošop majstor malo žurio i zaboravio nakeljiti tetovažu. Ali nećemo se šaliti jer ovaj DEEPFAKE je kazneno djelo', poručila je nedavno Nives.

Nives Celzijus
Instagram 

Objava je tada prikupila veliki broj reakcija, a Nives su brojni obožavatelji i prijatelji pružili veliku podršku. Slična situacija je danas i s njezinom kolegicom, Lidijom.