Mnogi su se pitali gdje je danas jedan od najzgodnijih Hrvata, 30-godišnji influenser i trener Drago Pezić. U listopadu prošle godine uplovio je u bračnu luku i utišao se na društvenim mrežama. Razlog tome je što se posvetio obiteljskom životu i prije mjesec dana postao otac malene Lare.

'Dobro mi je došla ta promjena, distanciranje od svega, jer sam pronašao više vremena za rad na sebi i svojim ciljevima, a smatram da svako vrijeme nosi svoje. Osjetio sam kako je to biti otac i biti ponosan na svoju kćer, a za mene nema ljepše stvari od toga', odmah nam je otkrio emotivni zagrepčanin gdje je nestao, ali i kako se snašao u novoj životnoj ulozi.

Drago Pezić
Robert Gašpert 

'Riječ tata nosi sa sobom nevjerojatno duboko značenje i unatoč tome što zvučim poput nekog starca, ali tako je. Toliko je lako sve pričati, dok se i sam ne nađeš u ulozi očinstva. Kao muškarcu, na početku me obuzimao strah dok sam je držao u naručju jer je bila tako sitna. No, danas uživam u svakom trenutku provedenom s njom – bilo da je to šetnja, nošenje ili neprospavane noći zbog nje. Iako dobro spava, ponekad je dovoljan njezin dječji plač usred noći da me potpuno probudi', rekao je.

U kojoj god situaciji se našao uvijek želi biti tu za nju, ali i za 27-godišnju suprugu Petru, kćer nekadašnjeg rukometaša Nenada Kljaića za koju priznaje da se odlično snašla u ulozi majke.

Drago Pezić
rovert gašpert 

'Naravno, puno bolje od mene, jer kao što kažu, mama je mama. Svjestan sam svih izazova koje prolazi dok sam odsutan zbog posla i zahvalan sam joj na tome jer je njezina snalažljivost i ljubav prema našoj obitelji zaista izvanredna. S obzirom da oduvijek voli djecu, nisam ni sumnjao da se neće snaći u toj ulozi, a kako kažu: Happy wife, happy life', istaknuo je Pezić kojemu se u životu sve posložilo. Obiteljski život i posao uspješno usklađuje i to s osmjehom na licu.

'Sve je došlo na svoje sa kćerkicom. Dala mi je vremena da vidim gdje sam i što sam te je zapravo potvrdila sve u što sam vjerovao. A ja se sada samo još više veselim novim uspjesima', rekao je.

Iako je uzeo tjedan dana pauze kada se Lara rodila, karijeru zbog roditeljske uloge nije pauzirao.

3 savjeta/vježbe za top formu

Sebi ste najbolji primjer i uzor stoga budite realni i svoji jer univerzalna pravila za vježbanje ne postoje. Radite ono što volite i težite postati najbolja verzija za sebe. Za mene, osobno, plivanje, biciklizam i vježbe s utezima pružaju najbolji osjećaj, dok u teretani najveću prednost dajem olimpijskom dizanju te radim treninge snage, izdržljivosti i mobilnosti. Sve u svemu, sve je stvar izbora i individualnih preferencija.

'Ta pauza mi je bila prijeko potrebna da shvatim gdje se nalazim, a što se tiče karijere u treningu – ona nikad nije patila te imam iznimno dobre i drage ljude koji su uvijek uz mene i koji me poštuju, što mi je najvažnije i zahvalan sam im na tome. I dalje vodim isti život – treninzi, posao, sport i obitelj. No, utišao sam društvene mreze i posvetio se sebi, što mi uopće nije teško palo', dodao je.

No što je sa svijetom mode? Drago je radio brojne kampanje za velike brendove poput Calvina Kleina, Ralph Laurena, Versace te krasio naslovnice kultnih časopisa Vogue, GQ, Vanity Fair, Elle, Rolling Stone i mnoge druge.

'Moji angažmani u svijetu mode nisu prestali, samo sam ih prilagodio i smanjio. Radio sam regionalna snimanja i kampanje, ali sam za inozemne i velike stvari htio pričekati. Najbolje tek dolazi i sretan sam zbog toga', samozatajno nam je ispričao Drago koji je ove godine jedan od ambasadora Zagreb Advent Run utrke, koja je za njega šećer na kraju godine, jer nakon nje slijedi blagdansko uživanje s obitelji.

'Lijep je osjećaj biti ambasador Zagreb Advent Runa, a s obzirom na prethodne obaveze i putovanja, ovo će biti moj prvi put da ću biti dio utrke koja će okupiti više od 4000 trkača. Očekujem da će za zadnje trčanje kroz grad svi dati svoj maksimum i najbolje od sebe. Sudjelovanje je važno, ali je isto tako prilika za osobno testiranje i postizanje najboljih rezultata. Nadam se postizanju najboljih rezultata, kako za sebe, tako i za svoje sportaše i sve ljude koji će biti dio utrke. Zagreb Advent Run je jedinstvena utrka i nadam se da će joj svi pristupiti s istim uzbuđenjem i pozitivnim duhom', zaključio je.

Robert Gašpert Drago Pezić