Društvenim mrežama proširio se video Jelene Rozge, kada je kao 17-godišnja djevojka, nastupila na natjecanju pjevača amatera 'Zvuci Jadrana' i osvojila nagradu za najbolju interpretaciju. Bio je to jedan od prvih javnih nastupa Jelene Rozge, a pjevala je pjesmu 'Ti si želja mog života' grupe Magazin.

@joco2075#jelenarozga♬ original sound - Joco

Inače, Jelena iza sebe ima 27 godina duge i uspješne karijere, a svoj put je započela kao balerina. Jelena je nedavno na svom Instagramu također objavila jedan od svojih prvih javnih nastupa.

Bilo je to na glazbenom natjecanju 'Dora' u Opatiji gdje se birala pjesma Eurosonga za 1996. godinu. Tada 19-godišnja Jelena izašla je na pozornicu pred publiku u bijeloj baletnoj haljini pjevajući pjesmu 'Aha' i plešući kao balerina. Kao debitantkinja osvojila je drugo mjesto.

Mnogi su već tada predvidjeli da će upravo ona biti novo zaštitno lice popularne grupe 'Magazin', kao i Miljenica Tončija Huljića. I nisu pogriješili, a ostalo je povijest. Već iste godine u čuvenoj splitskoj grupi zamijenila je tadašnju pjevačicu Danijelu Martinoviću. Ispostavilo da je taj potez bio i više nego uspješan s obzirom na to da je grupa vratila veliku popularnost iz 80-ih u narednih deset godina.

Ipak, nakon uspješne suradnje, 2006. je godine Jelena odlučila krenuti solo vodama. Debitantski album 'Oprosti mala' izdala je iste godine, a hitove je redala jedan za drugim. Više Jeleninih fotografija pogledajate u galeriji.

Instagram Jelena Rozga jedna je od najbolje odjevenih poznatih Hrvatica