Nakon više od četiri desetljeća veze hrvatska dizajnerica Matija Vuica iznenada je izgubila svog partnera glazbenika Juricu Popovića koji je preminuo u 65. godini života

Posljednji ispraća Jurice Popovića održan je ove subote na groblju Svetog Ivana u njegovom rodnom Metkoviću, a između poznatih lica koja su se okupila da mu održe posljednju počast, nitko nije ostao imun na gorke suze Matije Vuice dok je u naručju stezala njegovu fotografiju. 

Matija Vuica na sprovodu Jurice Popovića
Zvonimir Barisin/Pixsell 

Ovih dana je iz fotografskih arhiva procurila njihova fotografija iz najsretnijih dana, a na njoj Matija i Jurica poziraju zajedno veselo nasmiješeni i tip top sređeni. Naime, radi se o fotografiji s vjenčanja Nataše Janjić i Joška Lokasa koji su se vjenčali na staru godinu 2012., a u braku su bili do 2014. 

Jurica Popović i Matija Vuica na vjenčanju Joška Lokasa i Nataše Janjić
Robert Anić/PIXSELL 

Podsjetimo, ljubavna priča Matije i Jurice započela je prije više od četiri desetljeća u rodnom im Metkoviću kada su svoju glazbeno-modnu karijeru započeli u Trotakt bendu, a kasnije su suradnju nastavili u grupi Gracija. Matija je jednom prilikom u intervjuu za Story.hr iznijela dosad nepoznate detalje o ljubavnoj priči s partnerom.

Matija Vuica i Jurica Popović 2007. godine
Jurica Galoić/PIXSELL 

'Upoznali smo se u Metkoviću, na šetalištu kraj Neretve gdje smo svi izlazili u to vrijeme. Bili smo srednjoškolci. Jurica je bio jedan od rijetkih koji je srednju školu pohađao van Metkovića, obrazovao se u Splitu. Zato se nekako izdvajao i izgledao drugačije. Nabavljao je garderobu u Trstu koji je bio popularna, pa i jedina destinacija za nove odjevne komade. Ja sam se dokopala Trsta tek kad sam stigla u Zagreb', otkrila je proslavljena modna dizajnerica pa nastavila:

Matija Vuica, Jurica Popović
Jadran Babić Matija Vuica i Jurica Popović

'Bio je DJ i već je počeo stvarati svoju glazbu, a ja sam bila štreberica koja je učila za petice, mislila sam tada da je to bitno. Ista smo generacija, ali on je bio novi lik i poprilično nedostupan. Zato mi je i bio napet pa sam se potrudila da me primijeti što mi je nakon nekog vremena i uspjelo. I tako... od Platonske ljubavi do danas, trajemo u komadu. To je bio odabir za cijeli život, obostrano.'

Više fotografija s pogreba Jurice Popovića pogledajte u galeriji: 

Jadran Babić Sprovod Jurice Popovića