Glumac Goran Višnjić sa suprugom Evom, kćerkom Antuna Vrdoljaka, te djecom godinama živi u Engleskoj, a s vremena na vrijeme dođu u Hrvatsku.

Višnjići su se preselili iz Los Angelesa u Englesku na selo. Danas provode mnogo vremena na otvorenom, bicikliraju i odlaze na surfanje. I to je ono što im je bilo važno kod preseljenja - da kad Goran dođe sa snimanja može s djecom biti vani, u prirodi, na čistom zraku, a dovoljno blizu obitelji u Hrvatskoj.

‘Preselili smo u Englesku da nam djeca zdravije odrastaju, da idu biciklima do škole i da naprosto imaju prirodnije djetinjstvo bez straha od masovnih ubojstava koja u zadnje vrijeme jako često pogađaju Ameriku’, ispričala je Eva.

Par je u braku od 1999., a Eva je prije nekoliko godina progovorila o njihovom životu. ‘Jako sam sretna što smo svi zajedno, a Zagreb kad vidim uvijek se oduševim. Obožavam ovaj grad, zaista ima dušu i voljela bih se vratiti ovdje’, rekla je za Green.hr.

Objasnila je i kako se prehrana njezine obitelji temelji na veganstvu, a od takve prehrane ne odustaju ni na blagdane. Iako su dobili punu podršku obitelji i prijatelja za veganstvo, znali su se susresti s ružnim komentarima. Prijateljica iz Amerike poslala im je fotografiju svog sina kako drži oderanog krvavog zeca uz opis ‘njegov novi ljubimac’. Evu je to zgrozilo.

‘Blokirala sam ju potpuno iz života jer ne želim trpjeti nikakve provokacije. Trenutno su svi moji prijatelji vegani, osim članova obitelji. S njima nisam imala nekih posebnih rasprava. Kod nas u obitelji srećom nema takvih svađa. Goranova mama stvarno jako pazi i šogorica isto. Ona se trudi oko mojih klinaca i svaka joj čast. Uvijek im napravi rođendanske veganske torte i to je prekrasno’, poručila je.

Eva Višnjić i Goran Višnjić su u braku od 1999. godine
Profimedia 

Negativne komentare dobivala su i njihova djeca u školi.

‘Moj sin je tad imao sedam godina i došao je kući izbezumljen. Govorio je koliko su mlijeko i mliječni proizvodi nezdravi i onda su ga druga djeca napala. Mene su tad pozvali na razgovor i rekli da moja djeca moraju prestati sa svojim uvjerenjima. Na što sam ja rekla da to nisu uvjerenja, nego da su to znanstveno dokazane činjenice. Rekla sam im da mi, po zakonu, moraju pomoći da moja djeca ne doživljavaju bullying. Onda je došlo do promjene’, ispričala je Eva.

Svojedobno je Goran, koji je izgradio uspješnu holivudsku karijeru, gostovao kod Ane Radišić i otkrio zašto s obitelji ne živi u Hrvatskoj.

'Jedan od razloga zašto smo u Engleskoj, a nismo u Hrvatskoj je to što u Hrvatskoj ipak više ljudi zna tko sam. Koliko god je to nekad zahvalno jer vam se možda progleda kroz prste za neke stvari, s druge strane djecu gledaju ili pozitivno ili negativno kroz njihova oca. Mislim da im to ne treba, ne želim da imaju tu prtljagu. Vidio sam jako puno primjera gdje su roditelji poznate osobe, a klinci se u tome pogube', rekao je glumac.