2023. godinu brojni će poznati parovi upamtiti kao godinu kad su rekli sudbonosno 'da', a zanimljivo je da se prvo vjenčanje prošle godine održalo - u tajnosti. Bilo je to vjenčanje 28-godišnje manekenke Eme Kovač i pet godina starijeg poduzetnika i vlasnika tvrtke Bellabeat Sandra Mura. Da se udala, Ema je potvrdila na 'moderan' način - promjenom prezimena na Instagramu na kojem je prati više od 200 tisuća obožavatelja i na kojem zna podijeliti fotografije ljubavne idile. Da su ona i Sandro u vezi doznalo se svega 3 mjeseca ranije.

Kako je Story ekskluzivno objavio u veljači, par se vjenčao u potpunoj tajnosti u samoborskoj Gradskoj vijećnici, a plavokosa ljepotica sretnu vijest nije rekla ni svojoj mami. Nakon toga, par se uputio na medeni mjesec, a za lokaciju su izabrali New York i čarobne Havaje. U međuvremenu su s javnošću podijelili vijest da očekuju prinovu.

Svega nekoliko dana kasnije objavljeno je da se oženio voditelj Ivan Vukušić. Bračne zavjete sa samozatajnom stomatologinjom Ivonom Ivan Vukušić izmijenio je na intimnoj ceremoniji u Zagrebu. Slavili su s najužim krugom obitelji i prijatelja, a mladenka je blistala u romantičnoj, čipkastoj vjenčanici otvorenih leđa. Prvi ples otplesali su uz glazbenu pratnju mladog glazbenika Filipa Rudana. Početkom srpnja postali su roditelji dječaka.

undefined
Instagram 

Lipanj je bio mjesec svadbi. Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović tog je mjeseca oženio Riječanku Lanu Miholjević.

'Upoznao sam je preko zajedničkog prijatelja prije pet godina. A prije dvije i pol godine ušli smo u vezu, i zaručili se. Mislim da je to lijepo i kvalitetno. Privukla me njezina dobrota. To što ima cilj završiti fakultet, i ne ostavlja ništa drugima da naprave umjesto nje. Jednostavno, za mene najbolja', rekao je po mnogima najskromniji Vatreni.

U lipnju su svadbeno slavlje organizirali i glumica Sementa Rajhard i njezin partner, građevinski poduzetnik Vanja Brundula. Naime, tri godine nakon vjenčanja kod matičara dočekali su veliku proslavu i crkveno vjenčanje u čarobnom dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici gdje su slavili uz obitelj i prijatelje, ali i trogodišnju kćerkicu Stellu.

'Naš dan prošao je i bolje nešto što smo ga mogli zamisliti. Planirali smo vjenčanje od siječnja, a budući da smo znali što želimo, sve ideje prenijeli smo organizatorici Alenki Pribičević koja je realizirala plan. Htjeli smo manju ceremoniju i sve je ispalo baš kako smo željeli. Tijekom ceremonije pjevale su predivne sestre Husar koje oduvijek obožavam, a samu ceremoniju vodio je teolog Andrej Grozdanov. Prvi ples smo zapravo otplesali na kombinaciju dviju pjesama - 'Čarobno jutro' i 'I Will Always Love You', gdje nam se pridružila i naša Stellica. Volimo te pjesme i logično nam je bilo da ih spojimo, a bend je to savršeno odradio', otkrila nam je pjevačica i glumica Sementa.

Domaća radijska voditeljica na radiju Bravo Aleksandra Alex Milinković i njen izabranik Marin Dadić također su svadbeno slavlje organizirali u lipnju. Lijepa mladenka nosila je dvije vjenčanice, a među uzvanicima koji su s njima slavili u klubu Šumica bile su radijske voditeljice Tatjana Jurić i Nina Slišković Goleš, koja je na svadbu stigla sa suprugom, voditeljem Dnevnika Nove TV Dinom Golešom.

Službeno sudbonosno da Aleksandra i Marin izgovorili su krajem svibnja.

Sudbonosno da izgovorio je i makedonski pjevač David Temelkov, koji je hrvatsku manekenku i voditeljicu Elenu Jung oženio u Skoplju. Četiri mjeseca ranije, David nam je pričao kako teku pripreme za veliki dan.

'Sve je spremno za naše vjenčanje i mogu zahvaliti Bogu što smo sve riješili dosta brzo. Nisam nikada previše o tome razmišljao, ali mogu reći da mi je dalo posebnu vrstu motivacije. Radujem se tome', kazao je tada.

Istog vikenda kao David i Elena, zagrebačka glumica Iva Jerković udala se za liječnika Ivana Oreškog, inače bivšeg supruga Natalije Price. Par je vezu dugo i uspješno skrivao.

Vjenčanje članice ansambla zagrebačkog HNK-a i specijalista otorinolaringologije i kirurga okupilo je njihove brojne prijatelje, a Iva je zablistala u elegantnoj satenskoj vjenčanici s visokim prorezom.

Iva Jerković i Ivan Oreški su se vjenčali u lipnju
Instagram 

Par je kasnije otputovao na romantični medeni mjesec u jednu od najomiljenijih turističkih destinacija- Grčku.

Krajem srpnja sudbonosno 'da' izrekli su bosanskohercegovački košarkaš, NBA-jevac Jusuf Nurkić, i njegova izabranica Emina Durić. Vjenčanje se održalo u bajkovitom Dubrovniku, točnije utvrdi Lovrijenac.

Njihov poseban dan brzo je ponio titulu vjenčanja godine, na istom je mjestu okupilo brojne regionalne zvijezde kao što su Petar Grašo, Dino i Viktorija Rađa, Enis i Sabina Bešlagić, Goran Bogdan i Jovana Stojiljković, Tarik i Lejla Filipović.

Emina Durić
Instagram 

Mladenka je zablistala u dugoj bijeloj vjenčanici s rukavima, koja je imala prorez na pupku, a istaknula je i njezin bujni dekolte. Kasnije se presvukla u drugu vjenčanicu bez rukava koju je ukrasila s efektim rukavicama, a promijenila je i frizuru. Najprije je imala visoku i elegantnu punđu, a kada je je odjenula drugu vjenčanicu, kosu je raspustila i pritom izgledala senzacionalno.

Dan prije vjenčanja mladenci su održali i glamurozno druženje i večeru na terasi Umjetničke galerije u Dubrovniku što je bio tzv. uvod u nadolazeće veselje. Prvu večer uzvanike je zabavljala Amira Medunjanin, dok su na drugoj pjevali Petar Grašo i Željko Joksimović.

Kolovoz je prošao u znaku crkvenog vjenčanja glumice Ane Gruice Uglešić i psihijatra Borana Uglešića. Naime, civilni obred obavili su prije pet godina na Šolti, a sad su stekli uvjeti da sudbonosno da izgovore i pred svećenikom.

Ugledni splitski psihijatar zatražio je i dobio crkveni razvod od prve supruge Diane pa su on i glumica mogli stati pred oltar. Kako smo doznali od Aninih bliskih prijateljica, splitska glumica oduvijek je sanjala o tome da pred Bogom izmijeni zavjete sa svojim odabranikom. Dosad ju je u tome sprečavalo što je njezin 48-godišnji suprug bio u crkvenom braku s prvom suprugom. No kako je Story ekskluzivno doznao, dobio je poništenje tog braka pa su se on i Ana mogli zavjetovati na ljubav i u dobru i u zlu.

Ana Gruica Uglešić
Jadran Babić Ana i Boran s njenim sinom

Ana i Boran svoje su zavjete razmijenili u kamenoj crkvici sv. Luke u Sitnom Gornjem, rodnom mjestu njenih roditelja. Lana Pavić, Iris Livaja, Ivo Perkušić i Ivica Skoko neki su od poznatih uzvanika ove svadbe.

Kako je izgledalo vjenčanje Ane Gruice Uglešić i Borana Uglešića pogledajte u galeriji:

Jadran Babić Uzvanici na vjenčanju Ane Gruice i Borana Uglešića

I rujan je bio mjesec u kojem su bila zakazana brojna vjenčanja poznatih Hrvata. Plesačica Valentina Walme i glumac Marko Petrić početkom tog mjeseca uplovili su u bračnu luku. Sretnu vijest Tina je otkrila na svom Instagram profilu, objavivši galeriju crno bijelih fotografija.

‘Petrići’, napisala je kratko ispod objave.

Šuškanja o njihovoj vezi pojavila su se 2020. godine., a par je svoju vezu potvrdio na Story Hall of Fameu 2022. kada su zajedno prošetali crvenim tepihom i svim šuškanjima stali na kraj.

Domaća javnost upoznala ga je u drugoj sezoni showa 'Gospodin savršeni'. Iako su se mnoge dame borile za njega, Mijo Matić svoju je gospođu savršenu pronašao izvan emisije, i to 28-godišnju flautisticu Arianu Piknjač, odsad i Matić.

Mijo Matić i Ariana Piknjač su se vjenčali
Goran Hrubi 

Da su postali par, Mijo i Ariana otkrili su u siječnju prošle godine. Upoznali su se putem Instagrama u rujnu 2021. godine, a uživo mjesec dana poslije. Zanimljivo je da je Miji to bila prva veza nakon četiri godine soliranja. Svadba je bila intimna, pred malim brojem uzvanika.

Mijo Matić i Ariana Piknjač su se vjenčali
Goran Hrubi 

'Presretni smo što smo mogli uživati u različitoj glazbi. Imali smo poseban dio od sat vremena posvećen live nastupima, a nastupale su moje sestre. Ella je otpjevala ‘Make You Feel My Love’, najmlađa sestra Alana otpjevala je ‘Ain’t No Mountain High Enough’, a kuma je otpjevala ‘Count On Me’. Svi smo plakali jer nas je zaista dirnulo. Moj tata nam je također posvetio dvije pjesme - ‘Vjeruj u ljubav’ i ‘Ako te pitaju’ gdje smo nas dvoje plesali i, naravno, ja sam opet plakala. Za kraj smo sestra Ella i ja odsvirale na flauti i klaviru dvije pjesme - ‘Can’t Help Falling In Love’ i ‘Clocks’. DJ Markiz De Marc puštao je naše omiljene pjesme pa smo svi plesali, skakali, uživali. Na kraju je moj tata izvadio harmoniku i zabavljao ekipu', ispričala nam je Ariana.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović i njegova partnerica Zrinka Šahurić, 8. su se rujna i crkveno vjenčali u njezinom rodnom gradu Dubrovniku. Par se vjenčao u crkvi sv. Ignacija te organizirao veliko slavlje za svoju obitelj i prijatelje nakon civilnog vjenčanja.

bojan bogdanović
Grgo Jelavic/PIXSELL 

Mladoženja je odabrao klasično crno odijelo i leptir mašnu. Mladenka je za svoj najvažniji dan odabrala elegantnu bijelu vjenčanicu sirena kroja, spuštenih ramena koju je upotpunila dugačkim velom, a za buket je odabrala orhideje, cvijet koji simbolizira ljubav i sreću.

Glazbenik Roko Vušković je istog mjeseca u zagrebačkoj crkvi Sveta Mati Slobode izmijenio bračne zavjete s magistricom primarnog obrazovanja Nikolinom Petrov.

Roko Vušković
Maja Šitum/Epic Pictures 

'Oboje smo u glazbi i napravili smo predivne aranžmane s našim prijateljima, glazbenicima s kojima smo odrasli i koji su u crkvi svirali i donijeli dimenziju više. Kada hodaš prema oltaru, slomiš se od emocija, to je jače od tebe', opisuje Roko.

Roko Vušković
Maja Šitum/Epic Pictures 

Za mladence, ali i njihove goste poseban je bio trenutak kada su učenici drugog razreda, kojima je Nikolina učiteljica, s Lu Jakelić zapjevali 'Ljubav to si ti'. Za prvi bračni ples odabrali su Gibonnijevu pjesmu ‘Lipa moja’, a već su počeli planirati bračno putovanje daleko od granica Europe. No zbog poslovnih obveza medeni mjesec pričekat će do lipnja iduće godine.

Karjem rujna poznata hrvatska novinarka s madridskom i (trenutno) meksičkom adresom, Fani Stipković, na svom vjenčanju za slavnog španjolskog nogometaša i legendu Real Madrida Fernanda Hierra, zablistala je u vjenčanici Vere Wang.

Fani_2.JPG
Judith Castro 

Ekskluzivne snimke vjenčanja održanog u meksičkoj Guadalajari, gdje Hierro radi kao direktor nogometnog kluba Club Deportivo Guadalajara, donijela ekskluzivno španjolska ¡Hola!, a prenijeli su ih gotovo svi tamošnji vodeći mediji i brojni svjetski. Na divnoj, intimnoj ceremoniji u krugu najbližih Stipković i Hierro okrunili su svoju dugogodišnju ljubav, a pravo ih veselje dočekalo veoma brzo jer su mjesec dana kasnije postali roditelji dječaka kojem su dali ime Nicolás Valentin.

Fani_4.JPG
Judith Castro 

Domaći glazbenik Ivan Penezić, ujedno i frontmen grupe Pravila Igre, u studenom je oženio svoju dugogodišnju djevojku Tinu Hocenski.

Točno godinu dana ranije Ivan je zaprosio Tihanu.  'Rekla je 'Da, gospodine'', napisao je pjevač tada uz bajkovite fotografije iz Dubrovnika.

Početkom prosinca Zlatko Mateša, dugogodišnji predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i bivši premijer, oženio je Blanku Kačer, pročelnicu Katedre za građansko pravo na Pravnom fakultetu u Splitu i ravnateljicu Studija za sportsko pravo.

Blanka Kačer, Zlatko Mateša
Ines Novković 

'Prvi put sam se vjenčao u crkvi. Vjenčali smo se čim smo shvatili da je to nešto lijepo za nas', rekao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, na što je Blanka dodala da su oni 'rođeni vjenčani'.

Nekoliko tjedana nakon što je Story u rujnu ekskluzivno doznao da je Mateša prekinuo vezu s 23 godine mlađom epidemiologinjom Dianom Mayer, saznalo se da ljubi Blanku, sveučilišnu profesoricu i udovicu profesora i pravnika Hrvoja Kačera, koji je preminuo u siječnju 2023.

Hrvatski nogometni reprezentativac Bruno Petković i TV voditeljica Iva Šarić vjenčali su se na njen rođendan, 20. prosinca, nakon četverogodišnje veze.

Iva Šarić i Bruno Petković zajedno imaju sina Adriana
Senja Vild 

Upoznali su se krajem 2019. godine, kada je Iva kao novinarka za emisiju Klub 7 intervjuirala Brunu, a ostalo je povijest. Nogometaš joj je tada odgovarao na pitanja te je nasmijavao svojim dosjetkama. Tada je rekao da nikad ne bi bio novinar kad se ne bi bavio nogometom, a odgovorio je i na pitanje je li u ljubavnoj vezi. Tada je naglasio da uživa u slobodi, no to se brzo promijenilo.

Ubrzo nakon intervjua su viđeni u poznatom zagrebačkom restoranu Okrugljak, a svoju su vezu skrivali sve dok nije otkriveno da će postati roditelji. U travnju 2021. godine na svijet je stigao njihov sinčić Adrian. Bruni je Adrian prvo dijete, a Iva ima još dvojicu sinova, Carlosa i Leona, koje je dobila s bivšim nogometašem Jerkom Lekom, s kojim je bila u braku od 2012. do 2017. godine.

Hrvatska atletičarka Sandra Perković na Staru godinu se udala za dugogodišnjeg partnera i trenera Edisa Elkasevića. Vjenčanje je to o kojem su pisali svi mediji, a nakon nekoliko dana oglasila se i sama Sandra.

'Ča je život vengo fantažija, zauvijek tvoja', napisala je uz fotografiju na kojoj se novopečeni mladenci ljube.

Lijepa mladenka nosila je čipkastu vjenčanicu s potpisom dizajnerice Matije Vuice, a nakon intimne svadbene ceremonije raskošno slavlje održalo se u zagrebačkoj Laubi. Nakon toga presvukla se u zavodljiviju haljinu koja je pratila liniju njenog tijela.

Edis je njezin dugogodišnji dečko i trener, a upoznali su se kada je ona imala 15 godina.

'Tada nismo krenuli u neku ljubavnu romansu, ali s 21 godinu sam se ja nekako malo zaljubila u njega, on se zaljubio malo u mene. Tako je to nešto krenulo. Tada sam osvojila prvo olimpijsko zlato, počeli su ti neki veliki uspjesi', rekla je svojevremeno.

Ukoliko ste zaljubljenik u svijet vjenčanja ili ćete uskoro reći sudbonosno DA, Sajam vjenčanja u Areni Zagreb je prava adresa za vas!

Regionalno najveća i najraskošnija manifestacija vjenčane tematike ugostit će čak 200 izlagača - salone vjenčanica, dizajnere, zlatare, cvjećare, slastičare, catering kuće, fotografe, dekoratere, organizatore vjenčanja – na više od 5500 četvornih metara!

05_SajamVjencanja_2024_1200x800_W.png
Story 

Sadržajan program - zanimljive promocije, kreativne radionice, degustacije slastica, cvjetne radionice, prezentacije trendova u vjenčanoj modi, nagradne igre s vrijednim darovima, dobrotvorna tombola, atraktivne pogodnosti za uštedu prilikom organiziranja vjenčane svečanosti – sve vas to očekuje u Areni Zagreb!

Više doznajte ovdje i dođite na Sajam vjenčanja Zagreb od 2. do 4. veljače 2024. godine!