Sinoć je u Areni Zagreb održan domoljubni koncert 'Domu mom' pred 20 tisuća ljudi, koji su satima pjevali najpoznatije domoljubne pjesme.

Glazbena diva Meri Cetinić jedna je od mnogobrojnih izvođača koji su sinoć nastupali, a izvedbom svoje pjesme 'Zemlja dide mog', izazvala je ovacije publike.

Meri Cetinić na domoljubnom koncertu.
Matija Habljak/PIXSELL 

Glazbenicu bi danas rijetki prepoznali, pošto se nakon najveće životne tragedije povukla iz javnosti. Naime, njezinakći Ivana Burić preminula je 2021. godine, a u listopadu je trebala proslaviti svoj 47. rođendan.

Tim povodom, poznata glazbenica je u svom Facebook profilu čestitala rođendan svojoj pokojnoj kćeri.

'Ivana, sretan ti nebeski rođendan, ljubljeni anđele', napisala je Cetinić pokraj Ivanine fotografije.

Inače, Ivana Burić preminula je 1. lipnja 2021. nakon duge i teške bolesti u bolnici u Splitu, a Meri je tužnu vijest podijelila tada s pratiteljima na Facebooku.

'S neizmjernom boli javljam da je moja ljubljena kći Ivana Burić preminula jučer u KBC-u Split u 45. godini. Bila si moj dragulj, tvoja prekrasna poetska duša, puna ljubavi i nježnosti, veliki glazbeni talent, humor… činile su naš život sretnim, prepun ljubavi… Opaka bolest je prijetila, ali smo je savladavale zajedno… Ovaj put je bila jača, nismo uspjele, sunce moje i dragi Bog te je uzeo k sebi u svoj zagrljaj, prema nebeskim visinama, zvijezdama… a tvojoj neutješnoj majci ostavio najdublju tugu… Tvoje stotine puta ponavljano: 'Mami, I love you' odzvanjat će u mom srcu zauvijek! Počivaj u miru Božjem, najdraža moja Ivi…', napisala je tada Meri.

Meri Cetinić nastupila na domoljubnom koncertu u Areni
Story arhiva 

Meri se nažalost nedavno oprostila i od brata, glazbenika Ante Cetinića koji je preminuo u svibnju prošle godine, u 76. godini života.

'Dragi prijatelji, danas je u Nizozemskoj preminuo moj brat Ante, nakon kratke i teške bolesti.Veliki glazbenik, najveći kojeg sam poznavala, multiinstrumetalist, aranžer, producent, snimatelj, basist, skladatelj. Puno smo radili zajedno, snimio je i producirao mojih prvih najuspješnijih 5 albuma, kod njega sam snimala i on je svirao i aranžirao 'U prolazu', 'Lastavicu', 'Ja sam žena', 'Živjela ljubav'... Njegova je prekrasna skladba Mornareva žena...


Podsjetimo, domaća glazbenica kći Ivanu rodila je s 23 godine i odgojila kao samohrana majka, a zajedno su snimile album ‘Dozvoli mi’ na kojem je od 10 pjesama tri napisala i otpjevala Meri, a sedam Ivana. Pjesmu ‘Ako trebaš jesen’ otpjevale su zajedno.

Meri Cetinić i kći Ivana
Facebook 

'Nije bilo lako uskladiti pjevačku karijeru s majčinskom zato što sam oduvijek bila jako aktivna. Moj poziv traži bezbrojna putovanja, puno rada i vježbanja. No Ivana je rano prihvatila takav način života, na neki način je i ona sazrijevala i upijala tu umjetnost', ispričala je Meri u jednom intervjuu.