Prije dvije godine napustio nas legendarni Aki Rahimovski u 67. godini života, no spomen na njega i njegove pjesme živjet će vječno.

Aki se tijekom cijele karijere trudio privatni život držati po strani, ipak njegov ljubavni život oduvijek je fascinirao javnost. Legendarni pjevač ženio se tri puta i imao troje djece s tri različite žene.

Aki Rahimovski otišao je kao rock zvijezda, brzo i naglo
Mateja Vrčković 

Prvu suprugu upoznao je sredinom 70-ih kad nije bilo popularno biti oženjeni roker. Vjenčali su se u Starogradskoj vijećnici u najvećoj tajnosti i dobili sina Kristijana

Aki je najstariju kći Edinu dobio u drugom braku sa tadašnjom suprugom Ingrid koju je upoznao na turneji 'Uhvati ritam', dok je ona radila u organizaciji. 

U razgovoru za Story prije desetak godina na pitanje kako se Ingrid nosila s obožavateljicama rekao je da su predugo zajedno da se zbog gluposti izgubi povjerenje i da joj odgovara njegova popularnost među mladima. Par je proveo zajedno 40 godina, no nikada se nisu zajedno pojavili u javnosti.

Inače, Edina je prije dvije godine napravila iznimku, kada je njezinom ocu posmrtno uručen Porin za životno djelo.

Kiki Rahimovski i Edina Vukojević su djeca Akija Rahimovskog
Filip Kovačević 

'Ja vam se zahvaljujem u ime obitelji Rahimovski na ovom priznanju. Glazbena nagrada Porin obilježila je općenito karijeru mog oca koju je s Valjkom gradio. Ono što iza njega ostaje je samo pjesma, njegova neizmjerna karizma i vjera da sutra nikad neće prestati. Vječiti sanjar nemirnog duha, Petar Pan širokog osmijeha, a za mene samo tata. Živio je glazbu, živio je pjesmu i živio je za publiku. Glazba je bila njegova pozornica života kroz koju su se izmjenjivala godišnja doba – proljeće, ljeto, jesen i zima. I sve je to bio moj otac. Hvala vam puno', rekla je u svom emotivnom govoru Akijeva kćer.

Frontmen 'Parnog Valjka' gotovo nikada nije javno spominjao Edinu jer je to bila njezina želja.

Edina Rahimovski.
Emica Elvedji/PIXSELL 

'Privatni život treba ostati privatan. Moja supruga nije tražila eksponirati se uz mene i zaista, svaki put kada se pojavimo na nekom događaju, fotografi znaju da se ona ne želi slikati, i ne slikaju nas. Često se dogodilo da u novinama izađe slika mene s drugom ženom, a ona mi kaže: 'Otkad sam ja to postala plava?' Novac nije bitan. Najvažnija je obitelj. Kad primim svoje unuke, shvatim što je najvažnije na svijetu. Nisu to novci, to je obitelj', rekao je jednom prilikom Aki za srpski Blic.

Edina Rahimovski.
Igor Soban/PIXSELL 

'Tata, tako nam je malo trebalo. Jedan zagrljaj, tvoj pogled. Ostaje mi utjeha što si mi rekao to jutro prije nego što si zauvijek zaspao... Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali da je teško biti veliki čovjek. Tvoje srce se razboljelo, ali je do zadnjeg trena kucalo i bilo veliko za sve ljude dobre volje. Hvala ti tata što si me naučio da je čovjek malen pod zvijezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio. Begaj, tata, jer im je dosadno gore bez tebe. Samo da znaš, samo ti tata, i nitko kao ti. Volim te tata.'

Tim se riječima Edina oprostila od tate koji nas je iznenada napustio u 67. godini života. Iza sebe je ostavio i sina Kristijana te kćer koju mu je dvije godine ranije rodila 27 godina mlađa partnerica, Slovenka Barbara Vesel.

Instagram, Saša Huzjak Aki Rahimovski