Milan Popović i Severina više neće imati zajedničko skrbništvo, što je 2021. odredio Županijski sud u Splitu, već se Aleksandar, koji će uskoro napuniti 12 godina – opet vraća ocu. Odluka Vrhovnog suda stupa odmah na snagu, a neće je odgoditi ni žalba pjevačice. Iz presude je vidljivo i kako nitko od vještaka nije ispitan te je izričito zatraženo da se vještaci usmeno saslušaju, navodi Nacional.

'Evo sad su i Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku uime mojeg djeteta koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sustava, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su donijeli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja odvjetnica', izjavila je Severina za Večernji list.

Severina
RTL (Screenshot) 

'Ali da mi se boriti do zadnje kapi krvi za svoje dijete, bez kojeg sam bila 20 mjeseci, nećete se igrati s mojim djetetom. S kojim pravom. Moje dijete nije vreća krumpira s kojom ćete trgovati', dodala je.

Istaknula je da ovo može značiti da će opet svoje dijete viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju.

Podsjetimo, ljubav Severine i Milana Popovića počela je krajem 2010. Fatalni susret dogodio se na proslavi srpskog milijunaša Popovića na Adi Ciganliji. Severina je poslije govorila kako ju je oduševio time što zna svirati gitaru i pjevati sve njene najdraže pjesme.

Milan Popović je prijatelj s Igorom Kojićem
Robert Gašpert 

Severina i Milan prvi su put u javnosti viđeni na dočeku 2011. u Budvi. U restoranu crnogorskog hotela Splendid pjevala je za sam doček, ali i dan poslije. Nakon nekoliko dana Severina je Milana dovela u Split i upoznala s majkom, a par je nakon toga otputovao na odmor na Maldive.

Severina i Milan proljeće 2011. proveli su putujući svijetom, a na jednom od tih putovanja ju je i zaprosio. Pjevačica je zaručnički Cartierov prsten prvi put pokazala u travnju. Četiri mjeseca kasnije prvi je put objavljeno kako je Severina trudna tri mjeseca. Pretkraj veljače 2012. dobili su dječaka Aleksandra.

Severina i Aleksandar
Instagram 

Iako se sve činilo idealno, doznalo se kako je ipak došlo do prekida zaruka, zbog neslaganja karaktera. Milan navodno puna dva mjeseca nije vidio sina. 'Kod nas nije bila upitna ljubav, voljeli smo se, ne možeš iščupati srce iz grudi, ali i sami znate da ljubav nije dovoljna. Mi smo potpuno različiti', kazala je Severina.

U prosincu 2012. Milan je srpskim medijima kazao kako će se pokušati boriti za njihovu ljubav. 'Severina je zlato moje, sunce moje, duša i ljubav moja, sreća i tuga moja, moja posljednja i prva ljubav... Rođenjem našeg sina Aleksandra naša veza je postala neraskidiva. Mi smo sada mama i tata i svjesni smo toga da je sreća našeg djeteta važnija od toga jesmo li mi muž i žena, a i svega ostalog, i to podrazumijeva i harmoničnu i sretnu vezu nas kao roditelja. Mi nismo klinci da bismo se sada rastajali u strahu da ne propustimo neku bolju priliku', kazao je tada Popović a Severinin jedini komentar bio je: 'lijepo je da se čovjek trudi'.

Milan Popović se rasplakao u emisiji
Robert Gašpert 

Do konačnog kraja došlo je u kolovozu 2013. godine. Od tada je počela borba za skrbništvo nad malim Aleksandrom, koja se pretvorila u rat između bivših ljubavnika.

'Gospodin Popović nije imao nikakvu potrebu oglašavati se u javnosti i svoj život dijeliti s medijima, kao što takvu potrebu nije imao ni prije nego što je počeo vezu s gđicom Vučković. Stoga nije imao potrebu ispravljati ni demantirati sva nagađanja o njihovoj navodnoj vezi i pomirenjima, sve dok je mogao ostvarivati se u ulozi oca. Kako je vremenom počelo narušavanje dogovora koji se tiču roditeljstva, gospodin Popović nekoliko se puta pokušao dogovoriti s majkom svog djeteta oko zajedničkog, ravnopravnog sudjelovanja oba roditelja u odgajanju i obrazovanju njihova sina. S obzirom na to da su svi pokušaji komuniciranja oko zajedničkog skrbništva završeni bez dogovora, gospodin Popović je odlučio potražiti pomoć nadležnih institucija Republike Hrvatske kako bi ostvario svoje zakonsko pravo i, naravno, svoju ljudsku potrebu da bude otac svome sinu', stajalo je tada u priopćenju Popovićevog odvjetničkog tima.

Milan Popović, Severina i njihov sin Aleksandar zajedno na fotografiji
Story 

'Milan je nakon prekida prijetio Severini. Govorio joj je, ako ga ostavi, da će joj se osvetiti, da će je ocrniti u medijima, uništiti joj karijeru, a spominjao joj je i slučaj Anđe Marić. Zbog toga je Severina tražila da Milan njihova sina viđa samo u njezinoj prisutnosti jer se bojala da će ga u suprotnom odvesti izvan Hrvatske i da ga neće htjeti vratiti. Dokaz Milanovih loših namjera je putovnica koju je napravio Aleksandru nelegalno, bez Severinina znanja. Severina je za putovnicu saznala tek prije otprilike dva tjedna i to je bio ključni dokaz da Milan te prijetnje nije izrekao samo u afektu, već da ih je i planirao izvršiti', kazao je tadašnji Severinin menadžer Tomica Petrović.

'Aleksandar je dijete naše velike ljubavi koja je pokleknula pred velikim razlikama u karakteru, odgoju, mentalitetu. Nije to bio lak period, to je bila i teška odluka s moje strane, otići s malom bebom na prsima, ali sve sam to napravila da Aleksandar ne počne prve korake u napetoj obiteljskoj situaciji. Mi smo se voljeli iskreno, ali svi znamo da samo ljubav nije dovoljna. Razlozi apsolutno ne leže u trećim osobama', govorila je kasnije Severina.

Od onda traje medijski rat, te ljuta bitka za skrbinštvom, koje je danas dobila, nepovoljan nastavak za hrvatsku pjevačicu.