Nacional piše da se dogodio dramatičan zaplet u borbi za skrbništvo nad Severininim sinom Aleksandrom, nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu koji je povrijedio Zakon o parničnom postupku, no borba pjevačice za sina neće prestati.
Milan Popović i Severina više neće imati zajedničko skrbništvo, što je 2021. odredio Županijski sud u Splitu, već se Aleksandar, koji će uskoro napuniti 12 godina – opet vraća ocu. Odluka stupa odmah na snagu, a neće je odgoditi ni žalba pjevačice.

Iz presude je vidljivo i kako nitko od vještaka nije ispitan te je izričito zatraženo da se vještaci usmeno saslušaju, navodi Nacional.

Severinin sin Aleksandar vraća se ocu Milanu Popoviću
Instagram 

Sud je naveo kako je vještake, kliničku psihologinju Ivanu Dijanić te Vladimira Grošića, specijalista psihijatrije, pozvao na ročište, na koje nisu došli. Svoj nedolazak, kako stoji u spisima, vještaci su ispričali. Dijanić je kao razlog nemogućnosti dolaska navela zdravstvene razloge dok je Grošić kazao 'da zbog trenutnog zdravstvenog stanja, a koje je vezano za ovaj predmet nije u mogućnosti zbog narušenih kognitivnih sposobnosti i intelektualnih sposobnosti kvalitetno raspravljati odnosno aktivno sudjelovati u procesu'.

'Evo sad su i Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku uime mojeg djeteta koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sustava, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su donijeli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja odvjetnica', izjavila je Severina za Večernji list.

Severina sa sinom Aleksandrom ispred bora
Instagram 

'Ali da mi se boriti do zadnje kapi krvi za svoje dijete, bez kojeg sam bila 20 mjeseci, nećete se igrati s mojim djetetom. S kojim pravom. Moje dijete nije vreća krumpira s kojom ćete trgovati', dodala je.

Istaknula je da ovo može značiti da će opet svoje dijete viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju.

'Pojednostavljeno, ovo može značiti da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji djeteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegova oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem govoriti da ne bih nekoga uvridila. Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda, ali prošla sam je sa svojim djetetom. Ja sam tu nebitna. Kao što se suci štrajkom bore za svoje plaće, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dijete koje se izjasnilo da želi živjeti sa mnom, što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani', rekla je.

Milan Popović je prijatelj s Igorom Kojićem
Robert Gašpert 

Severinina odvjetnica Jasminka Biloš izjavila je da nema saznanja o navedenoj odluci Vrhovnog suda pa je ne može komentirati.

'Jedino što može sa sigurnošću reći da nije točno da bi Vrhovni sud mogao promijeniti odluku Županijskog suda u Splitu jer to i nije bilo predmet razmatranja i odlučivanja pred Vrhovnim sudom, već je Vrhovni sud razmatrao jedno procesno pitanje o kome je mogao eventualno zauzeti stav drukčiji od Županijskog suda u Splitu i tražiti da to pitanje Županijski sud ponovno razmotri. Ako je točno to što piše, da je vraćeno radi saslušanja vještaka, radi se o presudi Vrhovnoga suda koja je u suprotnosti s pravnim stavom Ustavnoga suda iznesenog u sudskoj odluci Ustavnoga suda U-III/1568/2014. Time Vrhovni sud nije pridonio ujednačavanju sudske prakse, već upravo suprotno. Postupio je protivno ustavno-sudskoj praksi', rekla je.

Story arhiva Severina i Milan Popović u danima sreće