Tony Cetinski trebao je nastupati u Sarajevu povodom 40. godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara, no koncert je sad otkazan.
Sve je započelo sa statusom koji je objavila influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković, koji je izazvao burne reakcije.

'Baš me zanima bi li itko iz Srbije ili Hrvatske za ovakvo događanje pozvao pjevača koji nije iz njihove zemlje… Evo, odgovorit ću vam - nikada! Pored toliko mladih perspektivnih pjevača iz BiH i živućih legendi ti zoveš nekoga 'sa strane' za obilježavanje 40 godina ZOI-ja?! Što je s glavom??? No comment!!! P. S. Manifestacija jest bila ExYu, ali u BiH se narod treba osvijestiti da ta ista Juga u regiji više nikoga ne zanima, pogotovo ne #ZOI84 i da svatko ima svoju državu koju voli više od svega, pogotovo ZOI-ja od prije 40 godina i da samo BiH financira taj koncert 10. 2. Hvala', napisala je.

Brzo se oglasio i Tony.

'Dva dana dobivam bezbroj poruka podrške pravih Sarajlija i ljudi koji nisu zatrovani senzacijama i negativlukom, tako da ne bih komentirao današnje novinarstvo, tj. prenošenje nečije objave u svrhu promocije, kao i nepotrebno raspirivanje vatre i politiziranje u svrhu prikupljanja klikova. Pjevam isključivo o ljubavi bez ikakvih podjela i predrasuda i tako će ostati dok sam živ. Jednakim žarom i poštovanjem prema publici. Bilo to u Sarajevu, Mostaru, Zagrebu, Puli, Splitu, Banjoj Luci, Beogradu, Skopju, Novome Sadu, Budvi, Cetinju, Podgorici ili Ljubljani. Svugdje jednako uživamo. Pripremam iznenađenje za 10. 2. i siguran sam da će biti koncert za pamćenje. Sarajevo i ja se volimo i nitko svojim piskaranjem to ne može razbiti. Vidimo se', napisao je na društvenim mrežama.

Kulminiralo je sada reakcijom sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić.

'Grad Sarajevo niti je ugovarao koncert Tonyja Cetinskog niti ga otkazuje. Svoj posao od trenutka preuzimanja mandata obavljam pošteno. Svaka marka Budžeta Grada Sarajeva namjenski je utrošena i tako će i ostati dok sam ja na čelu ove institucije. Prema javnosti sam uvijek otvorena i ne dopuštam da se baca ljaga na bilo što što radim', napisala je na Instagramu.

'Organizacija 40. godišnjice Olimpijade velik je i zahtjevan posao i u realizaciju ovog projekta uključile su se brojne institucije i hvala im za to. Prethodnih mjeseci bavili smo se zajedno s partnerima kreiranjem programa primamljivog za sve uzraste i generacije. Dolaze nam Jure Franko, Katarina Witt, Torvill i Dean, stotine sudionika klizat će, sanjkati, skijati, igrati hokej, zabava će biti na svakom uglu. Ono čime se nisam bavila jest organizacija koncerta pred Vječnom vatrom. Nisam birala izvođača, lokaciju, produkciju. Pri realizaciji svih, pa i te aktivnosti, imperativ koji je iznad svega jest poštivanje zakona i procedura. Za mene je slovo zakona na prvom mjestu', dodala je.

Novac koji je doznačen Gradu Sarajevu, a za koji se očekivalo da bude između ostalog namijenjen privatnoj firmi za organizaciju koncerta, ne može biti i neće biti utrošen zbog nemogućnosti zakonitog i na propisima zasnovanog unosa i utroška.

Što to znači?

Grad Sarajevo bez transparentnog javnog poziva i propisanih procedura neće i ne želi raspolagati novcem. Ne postoji nikakav pritisak koji me može natjerati da radim nezakonito, na takve sam pritiske potpuno imuna. Svojim znanjem i čašću branim sve čime se bavim i stojim iza toga. Tako će i ostati i nikako drukčije', zaključila je.

BiH mediji pišu da gradonačelnica nije dopustila financiranje koncerta iako je Gradska uprava delegirala projekt prema Vladi KS-a.

Sad se oglasio i Tony.

'Nek sam i to doživio. Eto da i mene netko zabrani ili ti ga otkaže koncert. Nemam problem s otkazivanjem koncerta, no još nismo dobili ništa službeno. Nemam problem sa otkazivanjem koncerta no još nismo dobili ništa službeno. U ugovoru jasno piše što i kako u slučaju otkazivanja ide. Sva moja snaga i energija sada su usmjerene na koncert kojeg dugujem publici već dugo, a to je Arena Zagreb. Koncert će se održati na moj rođendan 31.5.2024. i na njemu smiju prisustvovati svi narodi i entiteti sa ovih prostora jer naša je deviza samo LJUBAV', napisao je.

'Za koji dan, točnije 29.01. izlazi i dugoočekivani duet sa mladim i izvrsnim pjevačem Adijem Šoše. Tako da eto sve se poklopilo da pjesmom jasno poručimo što mislimo o politici i predrasudama koje vladaju među narodima i usijanim glavama na ovim našim , vašim ili njihovim balkanskim prostorima. Sa naglaskom na dio stihova : …. nije važno gdje se moliš, Po kojoj Svetoj knjizi….. SAMO JE VAŽNO DAL SI ČOVJEK ILI NISI!!', rekao je.