Bivši chef zagrebačkog bistroa Brokenships, a danas freelance chef i konzultant Matija Jagić obrušio se na emisiju 'Hell’s Kitchen Hrvatska'.
'1/3 U ovom modernom dobu vidim promjenu pristupa u upravljanju restoranima. Tradicionalne metode, inspirirane agresivnim stilom poput one koju povezujemo s Gordon Ramsayjem ili Marcom Pierreom Whiteom, više ne odražavaju suvremene vrijednosti. Kroz vlastito iskustvo, prepoznajem da te metode, koje su se smatrale jedinim načinom učenja dugoročno donose više štete nego koristi.
2/3 Vjerujem da vođenje restorana treba poticati kreativnost, raznolikost i razmjenu ideja među kuharima, umjesto agresivnosti koja je nekada bila tolerirana. Vjerujem u pristup koji gradi timsku atmosferu, omogućavajući svakom članu tima da razvija svoje vještine i doprinosi inovacijama. Takvi restorani ne samo da privlače talente i razvijaju pozitivan ugled, već i pozitivno doprinose evoluciji kulinarske industrije.
3/3.Emisija promiče negativnu sliku kuharskog posla, sugerirajući mladima da ih očekuju isključivo uzbuđenje, adrenalin i stres, bez naglaska na pozitivnim aspektima karijere. Pogotovo je privlačna onima koji vole dozu agresivnosti. Takav pristup definitivno doprinosi razvoju njihovih kulinarskih vještina sve do trenutka dok ne dožive 'burn out'. Emisija ne samo da potiče negativnu dinamiku u kuhinjama, nego i svjedoči o tome da Hrvatska još uvijek zaostaje za svjetskim trendovima u kulinarstvu', napisao je.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.