Kralj Charles III. (75) vratio se svojim obvezama svega nekoliko tjedana nakon šokantne dijagnoze. Monarh se susreo s britanskim premijerom Rishijem Sunakom u Buckinghamskoj palači u Londonu. Bio je to prvi susret uživo nakon što se doznalo da kralj ima rak. Nosio je plavo odijelo i činio se dobro raspoložen. 

'Predivno je vidjeti da izgledate tako dobro', rekao mu je Sunak. Charles je kasnije dodao kako je ganut velikom količinom ljubavi koju je dobio od javnosti. 

Kralj Charles došao u London na liječenje od raka
JORDAN PETTITT / PA IMAGES / PROFIMEDIA 

'Dobio sam toliko divnih poruka i pisama. Zbog toga sam većinu vremena plakao', rekao je za UK PM.

Palača je početkom veljače obavijestila javnost da kralj ima rak. Nisu govorili o detaljima, samo su rekli kako nije riječ o raku prostate, s obzirom na to da bi većina mogla pomisliti da se radi o tome jer je svega nekoliko dana prije Charles bio u bolnici na liječenju povećanje prostate. Na tim pretragama doznalo se da ima rak. 

Kralj Charles ne prestaje plakati nakon dijagnoze raka
Instagram 

Odmah je krenuo s liječenjem, a doktori su mu savjetovali da na neko vrijeme ne obavlja kraljevske dužnosti. Dosta obveza je Charles i smanjio te su ih preuzeli drugi članovi kraljevske obitelji, kao što su njegov sin, princ William, sestra Anne i mnogi drugi. Ipak, susret s britanskim premijerom velika je stvar pa se na tom sastanku pojavio baš Charles. Redovito prima terapiju i svi se nadaju da će pobijediti bitku protiv ove bolesti. 

Kako izgleda kralj nakon vijesti da ima rak, pogledajte u galeriji:

HENRY NICHOLLS / AFP / PROFIMEDIA Kralj je viđen prvi put u javnosti nakon što mu je dijagnosticiran rak