Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, Dora, kreće večeras, kada je na rasporedu prva polufinalna večer. U četvrtak i petak predstavit će se po 12 pjesama, a osam najboljih iz prve i druge večeri idu u veliku završnicu u nedjelju 25. veljače. Pobjednička pjesma na Dori ide na Eurosong u Švedsku u siječnju ove godine, gdje će predstavljati Hrvatsku. 

Voditelji prve polufinalne emisije su Maja Ciglenički i Duško Ćurlić, a u 2. polufinalu će se Dušku pridružiti Anja Cerar. Finale Dore vodit će Maja, Anja i Duško. 

Prijenos će i ove godine biti na HRT-u, a glasovat će se moći samo SMS-om i pozivima u polufinalnim večerima, a u finalu će odlučivati i ocjenjivački sud i glasovi publike. 

U prvoj polufinalnoj večeri čut ćemo ovih 12 pjesama: 

1. Noelle – BABY, BABY

2. Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin – VODU PITI TRIZAN BITI

3. Stefany – SRETNIH DANA DAT’ ĆE BOG

4. MISHA – ONE DAY

5. Erna – HOW DO YOU LOVE ME

6. Eugen – TIŠINE

7. Vinko – LYING EYES

8. Barbara Munjas – NEPOBJEDIVA

9. Let 3 – BABAROGA

10. Lana Mandarić – MORE

11. Pavel – DO MJESECA

12. Saša Lozar – NE PLAČEM ZBOG NJE

Poznati su finalisti Dore 2024.
Instagram 

Osim toga, gostovat će i ovogodišnji predstavnik Francuske na Eurosongu, pjevač Slimane Nebchi, s pjesmom 'Mon amour'. Inače, on je pobijedio u 5. sezoni francuskog 'Voicea' i velika je zvijezda u svojoj zemlji. 

U drugoj polufinalnoj večeri čut ćemo ovih 12 pjesama: 

1. Lu Dedić – PLAVI LEPTIR

2. James Night – NEBO PLAČE

3. Lara Demarin – NE VJERUJEM TI

4. Alen Đuras – A TAMBURITZA LULLABY

5. The Splitters – OD KAD TE SANJAM

6. Boris Štok – CAN WE TALK

7. Baby Lasagna - Rim Tim

8. ET - Pametnom dosta

9. Vatra – SLATKE SUZE, GORKA LJUBAV

10. Damir Kedžo – VOLJENA ŽENO

11. Natalie Balmix – DIJAMANTI

12. MARCELA – GASOLINE

Nastupit će i predstavnica Slovenije na ovogodišnjem Eurosongu, Sara Briški Cirman, s pjesmom 'Veronika'. HRT je rekao kako sprema za gledatelje i iznenađenje - ovogodišnji pobjednik 'Voicea', Martin Kosovec, premijerno će predstaviti svoju novu pjesmu 'Maštarija' u drugoj polufinalnoj emisiji. 

Dora 2024 kreće, nastupa i Martin Kosovec iz 'Voicea'
HRT 

Finale je na rasporedu u nedjelju, 25. veljače, a tada će na pozornicu doći grupa Let 3, koja nas je s pjesmom 'Mama ŠČ!' prošle godine predstavljala na Eurosongu. 

Pjesmu još nemamo, ali s obzirom na ono što se nudi u 1. i 2. polufinalnoj večeri, kladionice nam daju velike šanse za pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu. Na trećem smo mjestu.Prva je Ukrajina, a druga Italija. Vidjet ćemo hoće li se situacija promijeniti početkom idućeg tjedna, s obzirom na to da će se u nedjelju doznati koja pjesma će nas predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu. Na domaćim kladionicama najbolje stoje Baby Lasagna, Let 3, Eugen, Vatra... 

Kako nas je Let 3 predstavio prošle godine, pogledajte u galeriji: 

Profimedia Let 3 na Eurosongu