Maja Ciglenečki uz Duška Ćurlića vodi prvu polufinalnu večer Dore, a na društvenim mrežama redaju se komplimenti na račun njenog izgleda večeras.

Iako je ujutro u 'Dobro jutro, Hrvatska' uvijek gledamo zakopčanu do grla, večeras je nosila kratku bijelu haljinu sa šlepom, iz koje se kasnije presvukla u sličan model, ali u vatreno crvenoj boji.

Ovo je prvi put da Maja vodi Doru, a lani je čitala glasove hrvatskog žirija na Eurosongu. Tad ju je gledalo 160 milijuna ljudi.

HRT Maja Ciglenečki na Dori

Maja je 2019. godine preuzela voditeljsku palicu jedne od najpoznatijih HRT-ovih emisija ' Dobro jutro, Hrvatska', a uz nju vodi i uređuje emisiju na Drugom programu Hrvatskoj radija.

Ovu magistricu engleskog i španjolskog jezika i književnosti gledatelji su i prije toga imali prilike upoznati u HTV-ovom programu, u koji se javljala s brojnih događanja. Televizija kao medij osvojila ju je za vrijeme prve godine fakulteta, tijekom koje je paralelno pohađala program za voditelje u elektroničkim medijima. Ondje je stekla potrebno znanje za prvi televizijski angažman: vođenje vijesti na OTV-u prije više od deset godina.

Maja Ciglenečki i Mirko Fodor
Instagram 

Lani je sudjelovala u showu 'Zvijezde pjevaju', a njen mentor bio je pjevač Stjepan Lach. Tijekom sudjelovanja u show najveća podrška bili su joj suprug Bojan te sinovi Luka i Leon. Bojan je IT stručnjak i posljednjih 12 godina radi u Hrvatskom Telekomu. Maja zapravo nikada ne objavljuje fotografije s njim, no zajedno su se pojavili u spotu tamburaškog benda O.S.D.S. dok su još bili u vezi.

'Bojan mi je pravi oslonac, kako emotivno tako i logistički. Svaki moj nastup prati iz publike, glasno navija i tješi me kada ne ide sve prema planu! Luki je u početku bilo fora gledati mamu kako pjeva na televiziji, sada se već naviknuo pa ne posvećuje tome previše pozornosti. Leon je entuzijastičan i prepušta se ritmu čim me ugleda na pozornici', rekla je Ciglenečki jednom prilikom.

Maja je drugog sina Leona rodila prije tri godine, uoči Božića. Samo šest mjeseci nakon rođenja drugog sina, 34-godišnja Zagrepčanka odradila je povratničku emisiju na Drugom programu Hrvatskog radija, a u isto vrijeme se vratila i pred televizijske kamere u emisiju 'Dobro jutro, Hrvatska'.