Prošlo je točno dva mjeseca od smrti glazbenika Jurice Popovića, a povodom toga njegova životna partnerica, Matija Vuica, odlučila je posthumno objaviti njegovu pjesmu 'Harmonija'. To je tek početak onoga na čemu naša proslavljena modna dizajnerica radi ovih dana.

'Nastaviti dalje, otvoriti trezor u kojem je cjelokupno stvaralaštvo, sve melodije, poezija, skice, ideje, video zapisi; arhiv života Jurice Popovića. Trebalo mi je puno snage da se bar malo saberem i otključam ovu pjesmu, pjesmu moje duše. Video je već bio pripremio, ali ga nije uspio objaviti.

Slijedit ću njegov plan i otpustiti četvrti singl sa začudnog albuma Preslagivanje, pjesmu Harmonija, light motiv njegovog života. Oazu harmonije pronašao je u 'Zelenom viru', netaknutoj prirodi, utočištu sklada, ljepote i mira. 'Ubaci me u svoju harmoniju. Stvori mi od života simfoniju. Budi mi luč i vječni plamen. Budi mi svjetlo, početak i Amen'.

Nastavljam gdje je Jurica stao, objavljivati singlove s albuma Preslagivanje onako kako bi on to radio, te najavljujem i peti singl (Cijeli život u jednu suzu stane) koji ću također uskoro objaviti. Uz Preslagivanje, Jurica je pripremio i novi album koji ću dovršiti s njegovim suradnicima. A dalje, čekat ću neke nove note koje će skladati u nebeskoj harmoniji', poručila je Matija.

Matija Vuica
Robert Gašpert 

Podsjetimo, Matija i Jurica skupa su bili četiri desetljeća. Upoznali su se u rodnom Metkovću, na šetalištu kraj Neretve, gdje su svi izlazili u to vrijeme. Matija je za Juricu u više navrata rekla da je on poput ljekovitog čaja, a Popović je za Vuicu rekao kako je ona tamjan koji rastjeruje loše vibracije.

Više fotografija Matije i Jurice pogledajte u galeriji.

Story, Vedran Peteh i Ognjen Karabegović Pjevač je godinama u vezi s Matijom Vuicom