Severina Vučković je na Dan žena bila na zagrebačkom Noćnom maršu, a na društvenim mrežama objavila je snimku trenutka kad su joj suze krenule na oči.

Naime, pjevačica je dobila poklon od jednog muškarca na maršu, a više pogledajte u galeriji:

Instagram Što je Severina dobila na Noćnom maršu?

On joj je poklonio majicu s kapuljačom na kojoj je bilo ispisano njeno ime u više fontova, a zadnja slova njenog imena činila su riječ 'mama'.

'Ajme, što je dobro. Ajme, hvala Vam puno. Divna majica. Nosit ću je rado', rekla mu je Severina prije nego su je emocije svladale.

Severina je jučer došla dati podršku umjetnici Arijani Lekić-Fridrih izvela je feminističku verziju himne 'Lijepa naša' uz podršku ženskog zbora. Prije toga je na društvenim mrežama pozvala pratiteljice i pratitelje da gledaju izvedbu te da svoju solidarnost sa ženama pokažu izlaskom na skupove i marševe koji se na Međunarodni dan žena obilježavaju u nizu hrvatskih gradova.

Nakon toga došla je na Noćni marš gdje se pridružila brojnim građanima koji su tražili poštivanje prava žena. Severina je uz video s marša je objavila emotivni status.

severina
Instagram 

'Zbog ove bake na početku videa, koja kaže 'moram biti dobro', jer je njenoj kćeri sustav oteo troje djece, zbog one curice pri kraju videa koju se naučili da se odmalena bori za naša prava. Zbog prekrasne pametne mladosti koja se 'upiru da rođene očeve od laži odviknu'... Zbog mladosti koja još nije pobjegla iz Lijepe naše, u kojoj je malo toga ostalo lijepo. Ali vridilo je sinoć biti na pravoj strani Hrvatske... Hrvatske koju nam otimaju i kradu 'veliki domoljubi', kradu nam dostojanstvo na pravedan život, prodaju nam djecu i Boga su prisvojili. Zbog ženskog roda od 7 do 97... Kažu da je ovo bio najveći odaziv u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Šibeniku… A šta da vam ja kažem, djeco? Ponosna sam na vas jer mislite svojom glavom i znate da sloboda nema cijenu... '...i čitav plen da skupe, pa ne mogu da vas kupe, da vam mladost kao sitan kusur odbroje…'

Nisam vidjela nijednog ministra vlade, socijale, zdravstva, školstva, pravosuđa, policije, ni velikog bahatog poglavice, ni onih mamlaza iz desničarskih partija koje žene smatraju drugotnima. I nadam se da ih više nikad nećemo vidjeti. Skinite nam se više s vrata, ostavite naše maternice, jer idete na jetru majkama, radnicama, penzionerkama, studenticama, učenicama, isprebijanim ženama, trans osobama, ali i pravim divnim muškarcima, kojih je sinoć bilo puno.

Ja bih da je ovo svaki dan, ako ne svaki, onda bar svaku nedilju, ako ne svaku, ajmo jednom mjesečno svake prve nedilje u mjesecu (jer su nam subote, nažalost, zauzete', poručila je.

severina
Instagram