'Hoćeš li doći na generalnu probu', upitao me Tarik Filipović dok smo se dogovarali za ovaj intervju. Tu priliku nisam propustila, osjećala sam se privilegirano dok sam u praznom gledalištu, izuzmemo li redatelja i njegovu ekipu, gledala 'Smrt na dopustu', premijernu predstavu zagrebačkog kazališta Kerempuh. U njoj je Tarik uvjerljivo odigrao nekoliko likova, poglavito kardinala. I nije nam samo to bio povod za razgovor s ovim plodnim autorom, glumcem, scenaristom, 'milijunašem'...

Story_10_13032024_m.png
Story 

Razlog su i njegov 52. rođendan, nova serija, mnogo ideja i planova, a jedan od njih je i prava ekskluziva - predstava o Severini za koju se čekaju posljednje suglasnosti. Ne sumnjamo da će komad o našoj najvećoj glazbenoj zvijezdi izazvati golem interes, dok će se Filipović potruditi prijateljicu prikazati na obostrano zadovoljstvo. Kako gleda na rođendane, godine, smrt, prolaznost... Bilo je i slatkih šaputanja o supruzi Lejli i obitelji... Sve je to našlo svoje mjesto na našoj kavici...

'Da, 16 godina braka, a 18 smo Lejla i ja zajedno. Prošle su kao dlanom o dlan, a zabrinjava jedino što kada ti je s nekim divno, vrijeme tako brzo prolazi…', rekao je eksluzivno za novi broj magazina Story.

Ida prester
Story Press 

Voditeljica i glazbenica Ida Prester omiljeno je lice regionalne javne scene jer se ne libi glasno reći svoje stavove. Širokim osmijehom i modnim kombinacijama punim boja ova 44-godišnja Zagrepčanka vrlo je prepoznatljiva javna osoba već 20 godina. Baš ta dva desetljeća na glazbenoj sceni obilježit će velikim koncertom i promocijom prvog solo albuma ‘Sad’. A da slavlje bude posebno, odlučila ga je organizirati na svoj 45. rođendan. Za novi broj magazina Story otkrila je koliko se u dvadeset godina promijenila, što je naučila, kako 10-godišnji Roko i 7-godišnji Rio gledaju na njezin posao te kolika joj je podrška suprug Ivan.

Žarko Radić
Robert Gašpert 

U tamnoj dolčeviti, trapericama, obavijen ugodnim parfemom dočekao nas je 73-godišnji Žarko Radić na snimanju. 'Što ćete popiti', ljubazno nas je pitao dok su se u kafiću gdje smo dogovorili razgovor okretale glave dok nam je prilazio. Takva reakcija prati ovu karizmatičnu glumačku legendu već pola stoljeća, otkako je postao zvijezda nezaboravne serije 'Kapelski kresovi'. Ova mu je godina važna jer obilježava i 50 godina karijere u kojoj je utjelovio antologijske likove i na ekranu i u kazalištu od Beograda do Splita. Tim povodom 'prošetali' smo njegovim životom koji su pratili i pravi trileri - ratne okolnosti, odlazak preko Velike bare, izmišljanje novog sebe, borba za obiteljsku egzistenciju i povratak u Hrvatsku. Razgovarali smo o svemu tome, kao i o ljubavi, bahatosti, doživljaja sebe i slave. Iako kaže da je sve već ispričao, od Žarka, s kojim bismo satima mogli sjediti, doznali smo i koliko se njegova partnerica Estera Šimek brine o njemu, zašto mu je uljepšala život te koliko litara maslinova ulja godišnje dobije sa svoje zemlje u Lokvi Rogoznici.

Novi broj magazina Story potražite na kioscima od sutra, 13. ožujka 2024.

Story_10-24_1200x900_PR.png
Story