Princeza Diana bila je udana za princa Charlesa, sadašnjeg britanskog kralja, ali njihov brak nije funkcionirao. Charlesovo srce još tada je ukrala Camilla, koja je danas njegova supruga, pa su se Diana i Charles razveli. 

Posljednja fotografija princeze Diane prije smrti
Prince Charles and Lady Diana Spencer on their engagement day at Buckingham Palace Prince Charles,Image: 229340538, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Reginald Davis / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princezi je bilo slomljeno srce, ali pronašla je sreću s egipatskim filmskim producentom Dodijem Al-Fayedom. Iako je bila s Dodijem u trenutku teške prometne nesreće, u kojoj su oboje izgubili živote, on nije bio taj koga je najviše voljela.

Princeza Diana i Dodi al Fayed poginuli su zajedno
Profimedia 

Nakon razvoda je navodno bila s tjelohraniteljem Barryjem Mannakeejem, koji je preminuo 1987., kojeg je ludo voljela. Ipak, smatra se da je ljubav njezina života bio londonski doktor Hasnat Khan, koji je od 1995. do 1997. bio u vezi s Dianom. On nije bio spreman na medijsku pažnju pa su Hasnat i Diana prekinuli. 

Utjehu je pronašla u Dodiju, koji je ranije ljubio slavne holivudske dame poput Brooke Shields i bio je dobro poznat medijima. Navodno je Diana sve vrijeme voljela Hasnata, a bila s Dodijem kako bi doktora učinila ljubomornim.

Princeza Diana i Dodi
http://www.scottbaker-inquests.gov.uk/copyright.ht/Shutterstock Editorial/Profimedia 

Posljednji put su Dodi i Diana snimljeni u hotelu Ritz u Parizu, a fotografije iz lifta na kojima su nasmijani uslikane su samo nekoliko sati prije smrti. Princeza je preminula u u pariškoj bolnici 31. kolovoza 1997. u ranim jutarnjim satima. 

Više fotografija princeze Diane pogledajte u galeriji: 

http://www.scottbaker-inquests.gov.uk/copyright.ht/Shutterstock Editorial/Profimedia, Profimedia Nakon razvoda od Charlesa povezivalo je se s nekoliko muškaraca, a u trenutku smrti bila je s Dodijem Al-Fayedom