Život tragično preminule princeze Diane oduvijek je intrigriao javnost. O brojnim trenucima njezina života pisalo se bezbroj puta, a postoji i jedna fotografija, koja je mnogima bila zanimljiva, a nastala je kada je Diana s obitelji Al Fayed otišla na odmor na jahti Jonical.

Scene s tog luksuznog broda fotkali su paparazzi koji su svakodnevno špijunirali princezu. Odmor u kojem je Diana uživala sa sinovima, bit će joj posljednji prije nego što je tragično stradala u prometnoj nesreći 1997. godine. 

Jedna od najupečatljivijih fotografija snimljenih u to vrijeme bila je ona princeze od Walesa kako sjedi na skakaonici i gleda u more. Iako je fotografija Diane u plavom kupaćem kostimu danas jedna od najpopularnijih, pitanje je koliko znate o priči iza nje.

Naime, princeza Diana sprijateljila se s biznismenom al-Fayedom, a par se navodno upoznao na polo utakmici prije nego što su postali prijatelji. Nakon razvoda od tadašnjeg princa Charlesa i prekida veze s kardiokirurgom dr. Hasnatom Khanom, al-Fayed je pozvao Dianu da se pridruži njemu i njegovoj obitelji na putovanju u St. Tropez, u južnoj Francuskoj.

Na putovanju u Sarajevo, Diana je prvi put susrela Dodija al-Fayeda, a navodno je na putu bila i redateljeva tadašnja djevojka Kelly Fisher. Dana 10. kolovoza, fotografije paparazza objavljene su u Sunday Mirroru, a na njima se moglo vidjeti kako su bili prisni, što je dodatno povećalo medijsku pozornost. Paparazzi fotografi počeli su unajmljivati ​​gumenjake kako bi pokušali doći do novih fotografija princeze, a neke koštaju milijune funti, piše Glossy.

Princeza je bila svjesna medijske prisutnosti i bezbrižno je zadirkivala fotografe koji su je pokušali snimiti. Stavljala je ruke na oči, pravila razne grimase i smijala se. Jedna od kultnih fotografija prikazuje Dianu u poznatom zeleno-plavom jednodijelnom kupaćem kostimu dok uživa u suncu na palubi jahte.

Diana je uživala i sa svojim sinovima i činilo se da su joj to bili najsretniji trenuci u životu, jer je u isto vrijeme imala iskrenu ljubav muškarca i sinove koji su bili centar njenog svijeta. Uslijed tolike ljubavi, nitko nije mogao pretpostaviti da će smrt doći iznenada i odnijeti princezu koju su obožavali ljudi diljem svijeta.

Više njezinih fotografija pogledajte u galeriji:

Profimedia Princeza Diana je imala posljednje ljetovanje s Dodijem Al-Fayedom mjesec dana prije smrti