Iako britanska kraljevska obitelj ovaj Uskrs sigurno neće pamtiti kao najsretniji, budući da i kralj Charles i njegova snaha Kate Middleton boluju od raka, na britanskom se monarhu prilikom njegovog odlaska na misu to nije moglo vidjeti.

U pratnji svoje supruge kraljice Camille i još nekoliko članova kraljevske obitelji pojavio se pred podanicima, a na kraju ih je iznenadio kratkom šetnjom pozdravljajući ljude koji su se okupili u Windsoru, rukujući se i razgovarajući s njima.

Camilla Parker Bowles i kralj Charles
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

‘Ostanite jaki, ostanite jaki, nikad se nemojte predati’, rekao mu je jedan podanik na što je Charles u šali odgovorio: ‘Moram se pokoriti ovim uputama’.

Stručnjakinja za govor tijela, Judi James, je za britanski Mirror komentirala ovaj izlazak.

‘Dok je ostatak obitelji stigao s uvježbanim osmjesima, Charles je pokazao svoj vlastiti govor tijela iz kojeg se vidi da je on itekako još uvijek na čelu ‘Firme’ i na čelu svoje obitelji’, rekla je.

‘Članovi kraljevske obitelji nastoje održati stabilnost i uvjeriti naciju da se ništa neće promijeniti, a ovo je bila kraljeva poruka. Charlesova ramena možda jesu bila malo pogurenija nego inače i njegovo lice jest mršavije, ali on je svojim držanjem pokazao vedrinu, humor pa čak i entuzijazam i energiju’, opisuje ona.

‘Krenuo je izlaziti iz automobila još prije nego što su mu otvorili vrata do kraja, a na licu mu je već bio osmijeh. Njegov smisao za humor i zabavu pokazao se dok je razgovarao s ljudima, a njegovo mahanje prije nego je ušao u crkvu pokazalo je da oklijeva izaći iz centra pozornosti’, dodaje.

Kralj Charles išao je na misu za Uskrs
ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Camilla je stajala malo u pozadini da bi suprugu dala prostora da se druži i šali, suprotno od približavanja što bi dalo do znanja da mu treba zaštita i potpora. Ostavila je dovoljno prostora između njih dvoje da implicira da on ozdravlja. Njen osmijeh je dodatno pojačao osjećaj smirivanja, kao da je s okupljenom gomilom htjela podijeliti svoje olakšanje’, zaključila je Judi.

Sličan komentar došao je i iz palače.

‘Danas se dogodio važan korak. Kao što se moglo vidjeti, kralj Charles jako dobro reagira na liječenje proteklih nekoliko tjedana i njegovi su liječnici mogli prilagoditi njegove obaveze poput one da se nakon Uskrsne mise druži s podanicima’, rekao je izvor iz Buckinghamske palače.

‘Liječenje njegovog veličanstva se nastavlja, oprez je bitan, no nadamo se da ćemo ovog ljeta vidjeti više ovakvih pažljivo isplaniranih koraka prema tome da kralj preuzme neke od javnih dužnosti’, dodao je.

Više fotografija kralja Charlesa i Camille pogledajte u galeriji: 

Profimedia Kralj Charles i Camilla Parker Bowles