Meksička Madonna... Tako su zvali američko-meksičku pjevačicu Selenu Quintanillu-Perez, za koju se odmalena govorilo kako će postići nešto veliko. Sa samo osam godina imala je svoj prvi koncert, a zbog brojnih nastupa nije išla u srednju školu već je to rješavala 'usputno'. S 18. godine je objavila debitantski album 'Selena' i postao je hit, a izbacila je još četiri i do 23. godine bila na vrhuncu slave.

Selena Quintanilla-Perez je ubijena 1995. godine
YouTube screenshot 

I na privatnom polju joj je odlično išlo pa se 1992. udala za gitarista Chrisa Pereza, koji je svirao u njezinu bendu. Osim što je zarađivala od glazbe i modelinga, počela je i dizajnirati odjeću i otvorila je dućane sa svojom linijom odjeće. Tepali su joj da je ikona ljepote, a onda je njezin život tragično ugašen. Selena bi danas napunila 53. rođendan da nije bilo 'prijateljice' Yolande Saldivar. Riječ je o teti jedne Selenine prijateljice, koju je zaposlila kao menadžericu butika i tu su krenuli problemi.

Zaposlenici su upozoravali Selenu i njezina oca Abrahama da je Yolanda problematična.Selena joj je slijepo vjerovala i unaprijedila. Postala je predsjednica kluba obožavatelja Selene. Obožavatelji su 1995. zvali Selenina oca i žalili se da ništa nisu dobili iako su uplatili novac za članstvo. Abraham je istražio sve i doznao da Yolanda potkrada njegovu kćer.

Selenu Quintanillu-Perez ubila je bliska prijateljica
Profimedia 

Tek tada je Selena povjerovala zaposlenicima i suočila se s Yolandom u motelu. Svađale su se oko financija, a Yolanda je izvadila pištolj iz torbice i pucala Seleni u leđa dok je izlazila iz sobe. Selena je uspjela doći do recepcije i rekla da ju je Yolanda ustrijelila, a iako je Hitna pomoć u teksaškom gradu Corpus Cristi brzo došla na mjesto zločina, pjevačica nije preživjela operaciju u bolnici i preminula je sat i pol nakon što ju je Yolanda upucala. 

Selena Quintanilla-Perez ubijena je prije 24. rođendana
YouTube 

Oko 30.000 ljudi došlo je na sprovod pjevačice, a George W. Bush je 16. travnja proglasio Danom Selene. Inače, to je dan njezina rođendana. Nekoliko mjeseci nakon pucnjave, 15. listopada 1995. Yolandi se sudilo za ubojstvo, iako su ona i odvjetnik tvrdili da je sve bio nesretan slučaj i da je htjela počiniti samoubojstvo, a ne ubojstvo. Trenutačno služi kaznu u zatvoru u Teksasu, a pravo na uvjetnu imat će iduće godine, 2025. kada će biti 30 godina od ubojstva.

O Seleninu životu snimljena je i serija na Netflixu, koja je izašla 2020., a utjelovila ju je glumica iz serije 'Walking Dead', Christian Serratos. Inače, o Seleni je snimljen i film 1997. u kojem ju je glumila Jennifer Lopez. 

Više fotografija Selene pogledajte u galeriji: 

YouTube screenshot, YouTube Selena je tragično skončala prije 24. rođendana