U novoj zgradi visoke kvalitete koja je sagrađena na vrhu Tkalčićeve jedan stan, onaj na vrhu zgrade, kupio je hrvatski je nogometni reprezentativac i igrač Reala Luka Modrić.

Naš poznati nogometaš već je upisan u zemljišne knjige kao vlasnik gotovo 230 kvadrata u potkrovlju zgrade. Prema zemljišnim knjigama radi se zapravo o dva stana.

Očekivano, tereta na nekretnini nema što znači da je nekretninu Modrić platio u kešu. Iako nije poznato koliko ju je platio, Jutarnji list piše da se procjenjuje da ga je platio oko 1,400.000 eura ako se za izračun uzme da ga je vjerojatno rezervirao kad je počela gradnja, prije najmanje godinu dana, pa je cijena kvadrata ovdje mogla biti 6000 do 7000 eura.

stan luke modrića
tkalciceva.com 

Na stranicama tvrtke koja je gradila zgradu može se vidjeti tlocrt penthousea koji je Modrić kupio, ali i renderi kako je zamišljeno njegovo uređenje. Naravno, to je samo prijedlog, Modrić stan može urediti kako god on želi.

Prema popisu s tlocrta, stan ima terasu od 20 kvadrata, dnevni prostor od čak 70 kvadrata, garderobu, ostavu, ulazni hodnik, WC, tri kupaonice, gospodarski prostor, još jedan hodnik s garderobom, četiri sobe od kojih je jedna zamišljena kao home office, walk in garderobu. Osim toga ima manji balkon s istočne strane s kojeg puca pogled na zagrebačku katedralu.

U galeriji zavirite u stan koji je Modrić kupio:

tkalciceva.com Stan Luke Modrića

Prije dvije godine mediji su pisali da je ovaj moderni stambeno-poslovni objekt građen CLT tehnologijom izvrsnih protupotresnih i protupožarnih svojstava. CLT tehnologija znači da je zgrada građena križno lameliranim drvom.