Na snimanju šibenskog tjedna kulinarske emisije 'Večera za 5' prije nekoliko mjeseci sudjelovao je i ribar Vice Martinović, koji je nažalost preminuo je netom nakon snimanja.

'Šibenski tjedan 'Večere za 5' se prikazuje prema želji obitelji gospodina Martinovića kojima i ovim putem izražavamo našu sućut', poručili su s RTL-a.

Vice Martinović
RTL 

Krajem kolovoza prošle godine vijest da je poginuo kandidat RTL-ovih showova 'Večera za 5 na selu' i 'Superpar', Davor Andročec šokirala je gledatelje.

Poznati bajker iz Stare Gradiške život je izgubio u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Kaoci u Bosni i Hercegovini.

Davor Andročec u večeri za pet.JPG
RTL 

Davor je bio veliki zaljubljenik u motore koji se veselio svakom susretu s motoristima, umirovljeni branitelj te otac, djed i suprug.

Uvijek je isticao kako mu je obitelj na prvom mjestu, a supruga Meri i on su se zbog djece i unuka odlučili prijaviti u posljednju sezonu showa 'Superpar' te tako svima pokazati da su godine samo broj. Na malim ekranima smo ga gledali i krajem 2022. godine kad se natjecao u kulinarskom showu 'Večera za 5 na selu', a i tada je govorio o ljubavi prema motorima.

U ožujku 2020. Hrvatsku je šokirala vijest da je poginuo 28-godišnji Saša Vujnović, pobjednik posljednje sezone showa 'Farma'.

Ivana Povž i Saša Vujnović
Privatni album/Story 

Vujnović je poginuo na gradilištu u Rijeci. Mladi građevinar, koji je bio na skliskom limenom krovu, nije bio vezan. Bio je potreban trenutak nepažnje da odskliže s krova zgrade od tri kata i padne na prometnicu. Saša je pobijedio Juricu Belamarića u finalnom dvoboju te osvojio titulu pobjednika šeste sezone reality showa 'Farma' 2018. godine. Uz to, kući je odnio nagradu od 488 tisuća kuna.

Početkom ožujka iste godine preminula je sudionica 'Big Brothera' Dubravka Ujević Veron.

Dubravka Ujević Veron
Press 

'Počivaj u miru, prijateljice draga! R.I.P. 'Big Brother' show donio mi je u život mnogo lijepoga, a između ostalog prijateljstvo s Dudom, koje je ostalo jako i u vanjskom svijetu. U ove dvije godine znala me tako nasmijati, razveseliti, savjetovati, ali i pomoći. Bilo je obostrano i bilo je lijepo. Zahvalna sam što me Bog blagoslovio takvim prijateljstvom, što sam imala čast da mi dušu otvori jedna tako osebujna žena! Razmišljala sam bila kako mi je lijepa ova slika i kako ću je sigurno jednom objaviti. Nisam znala da će biti ovim povodom....'šta je život, par koraka, malo tuge i meraka, malo brate malo je'. Dudo, kraljice, uživaj u Božjim prostranstvima', napisala je Alena Nezirević Anezi, koja je s Dubravkom bila u kući Velikog Brata.

Dva mjeseca ranije umro je 31-godišnji Josip Vodička iz 'Ljubav je na selu'.

Umrlo čak 12 zvijezda hrvatskih showova
RTL 

'Nažalost mlad, danas nas je napustio naš brat Josip Vodička. Josipe neka ti je laka zemlja i čuvao te Sv. Florijan', poručili su iz DVD-a Biškupci čiji je Josip bio član.

Josip Vodička bio je vlasnik OPG-a u Požegi na kojem se sam brinuo o ovcama i svinjama, a imao je i voćnjak te zemlju na kojoj je sadio razne kulture. Volio je pjevati i plesati.

Josipa su obožavatelji popularne emisije upoznali u posljednjoj sezoni showa, a predstavio se kao čovjek koji traži idealnu suprugu za život na selu. Želio je naći djevojku koja će ga cijeniti i poštovati kao čovjeka, poljoprivrednika i ljubavnog partnera nakon što se razveo od prve supruge. Bio je u braku koji je trajao tri i pol godine, a iza sebe je ostavio i sedmogodišnjeg sina.

Dva mjeseca prije njega preminula je natjecateljica hrvatskog reality showa 'Farma' iz 2016. godine Katica Pučnik.

Katica Pučnik
Press 

'Napustila nas je bivša farmerica Katica Pučnik, koja će mi zauvijek ostati u sjećanju iz naše sezone Farme 2016. godine, ne samo jer nam je bila druga mama nego kuhala prefine stvari, bez obzira na to što nismo imali namirnica. Uvijek se snašla i napravila fini ručak za nas deset. Kraljice, ostala si nam svima u dobrom sjećanju i čuvaj se', napisao je bivši farmer Damir Toplek na Facebooku.

Prije devet godina sudionica istog showa, 30-godišnja Angie Garany, teško je ozlijeđena u prometnoj nesreći u kojoj je poginuo njen dečko, DJ i psihijatar Daniel Jurić. U komi je bila devet mjeseci, a preminula je u bolnici u Novom Marofu.

angie garany
Marko Lukunic/PIXSELL 

Čak četiri kandidata iz prijašnjih sezona 'Života na vagi' prerano su nas napustila.

Krajem 2021. godine u 40. godini preminuo je kandidat prve sezone ovog showa Neven Vuljanković. U showu je ostvario izvrstan rezultat i s početnih 240 kilograma, koliko je imao kad je ušao u show, do kraja natjecanja je došao do 172 kilograma. Uvijek je isticao kako mu je show promijenio život, a vijest o njegovoj smrti rastužila je kandidate prve sezone, ali i gledatelje.

Neven Vuljanković preminuo je u 40. godini života.
RTL Screenshot 

Ranije 2021. godine preminuo je Danijel Mihaljčić u dobi od 48 godina od posljedica srčanog udara. Uvijek je rado isticao da je bio ponosni tata sina Marla i kćeri Mei te partner svoje zaručnice Matilde, a u showu, koji je napustio zbog ozljede, izgubio je 33 kilograma.

Umrlo čak 12 zvijezda hrvatskih showova
RTL Press 

U listopadu 2020. je u 49. godini života od posljedica plućne bolesti te pretrpljenog moždanog udara preminuo kandidat prve sezone Damir Leskovec. Bio je samohrani otkad je ostao bez supruge, a radio je kao zaštitar i vozač da bi uzdržavao sebe i kćer Valentinu. Koid ulaska u show imao je 173.9 kilograma, a u emisiji je izgubio 18 kilograma.

Umrlo čak 12 zvijezda hrvatskih showova
RTL 

Varaždinka Vanja Žikić (30) preminula je u srpnju u riječkoj bolnici. U show je ušla sa 140 kilograma, a otkrila je da joj roditelji nikad nisu bili podrška u skidanju kilograma. Nažalost, iz showa je ispala prva.

Umrlo čak 12 zvijezda hrvatskih showova
Instagram