Matthew McConaughey i njegova supruga Camila Alves na crveni su tepih izašli u pratnji svoje troje djece: Livija (15), Vide (14) i Livingstona (11). Povod je bio događaj neprofitne organizacije čiji je cilj osnaživanje djece. Ovom prilikom mogli smo vidjeti koliko su narasla i na koga sliče djeca poznatog glumca i manekenke.

Matthew McConaughey nikada nije skrivao da je imao teško djetinjstvo, ali da je zahvalan za sve lekcije koje je dobio do tog teškog iskustva. Zahvaljujući tome stvorio je pravila odgoja djece kojih se pridržava zajedno s Camilom.

Matthew McConaughey i Camila Alves zajedno su dobili troje djece
Profimedia 

'U našoj kući nije dozvoljeno lagati. Nije dozvoljeno reći: 'Ne mogu' i potpuno je zabranjeno izgovoriti riječ 'mrzim'. Te tri riječi mogu te dovesti u velike probleme u našoj kući', rekao je jednom prilikom. Najvažnije im je da su im djeca skromna i da se ne osjećaju loše zbog 'obiteljske slave'.

'Stalno im naglašavam da ako im djeca u školi kažu: 'Kladim se da živiš u velikoj kući jer ti je otac slavan', da ne pognu glavu zbog toga. Savjetujem im da ih radije gledaju u oči i kažu: 'Da, živimo u lijepoj kući. Moj otac jako puno radi da bude uspješan.'

McConaughey želi da njegova djeca budu brižni i sposobni mladi ljudi, ali prije svega želi da budu anonimni i uživaju u životu. Sve ono što dobar dio života nije imao. Nedavno je otkrio i koliko je turbulentan bio njegov odnos s majkom Kay, s kojom nije čuo cijelo desetljeće.

Matthew McConaughey djeca
Suzanne Cordeiro / Shutterstock Editorial / Profimedia 

'Sjećam se da sam jednom nazvao mamu, kad sam već bio poznat, ali nije bila jedina na liniji. Žena na telefonu bila je moja obožavateljica. Sve o čemu smo pričali završilo je u novinama tri dana kasnije. To je trebalo biti samo između nas', rekao je glumac.

Dodao je kako joj je nekoliko puta rekao da takve informacije ne iznosi u medije, što je kao majka trebala znati i poštovati. Kap koja je prelila čašu bio je intervju koji je dala iz njihovog rodnog mjesta, pokazavši krevet u kojem je McConaughey izgubio nevinost i otkrila još sočnih detalja. Mnoge poznate zvijezde proživjele su slične scenarije, ali McConaughey kaže da je oprost ključan za zdrav život.

Više fotografija glumca pogledajte u galeriji:

Prodimedia, Profimedia Matthew McConaughey je ostario