Princeza od Walesa, Kate Middleton (42) krajem ožujka je obznanila da ima rak, a otada je njezin suprug William preuzeo brigu oko djece, ali i oko kraljevskih dužnosti, s obzirom na to da rak ima i njegov otac, kralj Charles.

Kate Middleton i kralj Charles.
SMG / Zuma Press / Profimedia 

Kate u javnosti nije bila mjesecima, a kako bi svima dokazala da je dobro unatoč teškoj dijagnozi, snimila je video u kojem je objasnila kako će ići na preventivnu kemoterapiju. Dodala je i kako se povukla iz javnosti kako bi mogla objasniti djeci svoje zdravstveno stanje. Nakon toga se činilo kao da su svi na strani Williama i Kate, ali posljednjih tjedana kao da se nešto promijenilo. 

Kate Middleton.
ABC News/ screenshot 

Ne prestaju komentari kako postoje velike trzavice u braku između Kate i Williama, a za sve je, navodno, kriv rak. Još kad je o tome progovorila i bliska prijateljica princa i princeze od Walesa, dizajnerica Amaia Arrieta, javnost sumnja kako je pitanje dana kad će se William i Kate razvesti. 

'Srce mi je trenutno slomljeno, mislim da prolaze kroz pakao, nadam se da će se vratiti. Stvarno je osobno', rekla je u razgovoru za The Telegraph.

Kate i William u travnju su proslavili 13. godišnjicu braka i na svojim društvenim mrežama objavili nikad viđenu fotografiju s vjenčanja. S obzirom na to da je slika bila crno-bijela, kakve se inače objavljuju kada je u pitanju nečija smrt, bilo je onih koji su pomislili kako je Kate preminula. Naravno, čim su malo bolje pogledali objavu, shvatili su da je u pitanju predivan povod zbog kojeg je fotografija objavljena. Ipak, komentari o smrti bili su neizostavni. 

'Kate je teško bolesna, nadam se da će preživjeti', 'Ona bi bila sjajna kraljica, samo neka ozdravi', 'Ljubav mog života umire, molim se da se izvuče', pisali su vjerni pratitelji. 

Više fotografija Kate pogledajte u galeriji: 

Mark Cuthbert / PA Images / Profimedia, Pete Mariner / MirrorPix / Profimedia Princ Harry i Kate Middleton