Princ Harry (39) trenutačno boravi u Londonu na međunarodnom sportskom događaju 'Invictus Games', a tjednima se nagađalo hoće li se susresti s ocem, kraljem Charlesom III. Princ je ove srijede snimljen na ulicama Londona, a njegova reakcija na pitanje o ocu šokirala je sve.

Prinčevi Harry, Charles i William
Profimedia 

'Harry, jesi li sretan što si kod kuće?' upitala je novinarka. 'Pozdrav', rekao je princ Harry s osmijehom na licu, a kako se pitanje ponavljalo, smijeh je bio sve glasniji dok na kraju nije rekao: 'Drago mi je vidjeti vas'. 

Mnogim obožavateljima zasmetalo je što princ nije izravno odgovorio na pitanje, no članovi kraljevske obitelji to rijetko čine u ovakvim situacijama, piše Žena.rs. Harryjev glasnovornik nedavno je prekinuo šutnju o susretu oca i sina pa potvrdio ono o čemu se dugo nađalo.

'Kao odgovor na brojne upite i neprestane špekulacije o tome hoće li se vojvoda susresti s ocem dok je u Velikoj Britaniji ili neće, nažalost, neće se moći naći zbog pretrpanog rasporeda kralja', rekao je glasnogovornik za Page Six. Dodao je kako je princu jasno da njegov otac ima brojnih obaveza i raznih prioriteta te se nada da će ga vidjeti ubrzo.

Princ Harry je opsovao kralja Charlesa.jpg
Profimedia 

S druge strane, prijatelj kraljevske obitelji i pisac njihovih biografija Hugo Vickers ispričao je kako nije sve onako kako se čini.

'Da se kralj htio vidjeti s Harryjem, mogao je lako naći vremena. Nikad ne možeš biti toliko zauzet da se ne vidiš sa sinom', pojasnio je. Istaknuo je i kako postoje periodi u danu kada su se mogli naći, kao što je primjerice doručak.

Podsjećamo, princ Harry u veljači je doletio avionom iz Amerike u Veliku Britaniju čim je čuo da njegov otac ima rak, dok je Charles nakon prve terapije zbog sina odgodio povratak u Sandringham.

Više fotografija princa Harryja pogledajte u galeriji:

Profimedia Princ Harry doživio je niz poniženja od svoje obitelji