Sinoćnjim spektakularnim koncertom Danijele Martinović u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski magazin Story proslavio je 22. rođendan, a oduševljena je publika od početka do kraja uglas otpjevala 25 bezvremenskih hitova jedne od naših najuspješniijih glazbenica. 

Upravo ovaj koncert Danijela je izabrala kao onaj na kojem će premijerno izvesti novu pjesmu 'Žena'. Stoga joj je tijekom izvedbe kao pratnja na klaviru gostovao slovenski autor Raay koji potpisuje glazbu, aranžman i produkciju te pjesme koju je Danijela, kako kaže, posvetila svim znanim i neznanim ženama uz poruku da 'ostanu ono što jesu'.

AX6A5020.jpg
Dražen Kokorić 

Ništa manje ovacija nije dobio ni njen drugi gost, šibenski slavuj Marko Škugor koji je s Danijelom otpjevao njihov novi duet 'Ono nešto', s zatim solo izveo i pjesmu 'Samo s tobom sam upoznao ljubav' koju je, inače, snimio s nikad prežaljenim Oliverom Dragojevićem.

AX6A5150.jpg
Dražen Kokorić 

Rasprodanom dvoranom zaorio se gromoglasni vrisak kad se Danijeli na pozornici pridružila i Renata Končić Minea koja je s njom otpjevala hit 'Rano'.

'Još uvijek sam pod dojmom, stvarno je bilo prekrasno. Otkad sam napravila prve korake u glazbenoj karijeri Danijela je uvijek bila tu negdje i uvijek mi je bila podrška i poticaj, u neku ruku i uzor. Kad je krenuo ovaj koncert vratila sam se u neku prošlost, Danijela to radi maestralno i već su me iza scene ponijele emocije. Kad sam čula nju kako počinje pjevati 'Rano', to mi je već bila sreća do neba. No kad sam izašla van, kad sam čula tu publiku, tu radost, sreću, ljubav, to je nešto neopisivo. Trebalo mi je neko vrijeme da se nakon koncerta malo povučem i dođem sebi. Predivna večer i zahvalna sam Danijeli što mi je priuštila ove trenutke', rekla nam je Minea koja je s publikom otpjevala i svoju pjesmu 'Bit će bolje'.

AX6A5485.jpg
Dražen Kokorić 

Pravo ludilo nastalo je kad je stigao posljednji gost iznenađenja, Danijelin dečko Josip Plavić koji je s vlastitim bendom 'Izvan zakona' izveo svoju prvu pjesmu nakon 16 godina stanke. Upravo ovaj Storyjev koncert bio je ekskluzivni trenutak da Danijela i Josip prvi put zajedno javno zapjevaju.

'Budući da su naši glazbeni pravci različiti, na prepad me je pitala želimo li joj biti gosti i na prvu nisam pristao. Bilo je tu par potpitanja treba li ti uopće takvo nešto, je li to pametno, ona je rekla da jednostavno osjeća i želi da joj budemo gosti. Nazvao sam dečke iz benda, svi su odmah pristali i to je rezultiralo ovim večeras. Ona je najveća rockerica u duši koju poznajem', rekao nam je Josip.

AX6A5339.jpg
Dražen Kokorić 

Više od dva sata čistog spektakla nisu propustili ni poznati Hrvati koji su iz prvih redova s Danijelom pjevali sve njene hitove. Jedan od njih je i frontmen grupe Vigor - Mario Roth.

'Ako kažem da sam bio dijete kad je Danijela počinjala mislim da će se ona na mene naljutiti. Za nju sam prvi put čuo kad je došla u Magazin 1991. i svih ovih godina pratim njezinu karijeru, njezine pjesme zato što su to pjesme koje u čovjeku izazivaju lijepu emociju, radost i veselje. Danijela je i privatno takva, nisam joj rekao da ću doći na njen koncert prvi put nakon 25 godina. Užasno se veselim čuti je ponovno i otići doma pun pozitivne energiije', kaže Mario s kojim su prva mjesta dijelili i Uršulja Tolj, Mario Battifiaca, Olja Vori kao i Emina PršićPrasnikar koja je na koncert stigla u društvu kćerkice i supruga.

AX6A4734.jpg
Dražen Kokorić 

'Neke pjesme su definitivno obilježile razdoblje naših života, bilo da su to pjesme rane mladosti dok je bila u Magazinu do recimo pjesme 'Neka mi ne svane' koja je jedan od naših najvećih uspjeha na Eurosongu, ako ne i najveći do jučer. Kako surađujem s Danijelom u 'Zvijezde pjevaju' tako smo postale i više od slušateljice njenih pjesama i pjevačice ili recimo novinarke i pjevačice, tako da je i to jedan od razloga zašto sam večeras ovdje', kaže Uršula.

'Naravno da volim Danijelu, pa tko ne zna njene pjesme? Ima tako bogatu karijeru da se rijetko tko uopće na našim prostorima može pohvaliti silnim uspješnicama. Sjećam se da smo jednom samo gledali popis njenih pjesama i rekli: 'Pa Bože, koliko je to velika karijera!'. Ona sve to s nekom lakoćom iznosi, nije preteciozna u tome, pa možda čovjek ponekad ni ne sagledava u punini sve što je dosad napravila. Ne mogu izdvojiti samo jednu pjesmu, od 'Bit će bolje od ponedjeljka', do 'Neka mi ne svane', meni je ona možda draža u nekoj nježnoj varijanti', rekao nam je Mario Battifiaca.

'Volim Danijelu, zato sam i večeras tu. Veseli me ovako neki opušteni izlazak usred tjedna, a i njene pjesme i glazba me vraćaju u mladost i djetinjstvo', istaknula je Olja Vori.

AX6A4714.jpg
Dražen Kokorić 

'Sa mnom su kćerkica i suprug, mi se i privatno družimo s Danijelom i mogu reći da je ona naša divna prijateljica. Ja sam uvijek željela biti pjevačica Magazina, to mi je bio djevojački san i kad bi se kao djeca igrali pjevača uvijek si pjevao Danijelu i Magazin. I sad imam tu čast da se družimo, da smo prijateljice. Sve pjesme koje ona pjeva su bezvremenske, to su pjesme koje traju i trajat će generacijama, koje će i moja kćerkica pjevati. Sve su to lijepe poruke, lijepe pjesme i to je ono što nam treba. Nisam se uspjela profilirati kao pjevačica kao što je to Danijela učinila, ali u slobodno vrijeme pjevam kad god stignem. Sigurno ću na svim feštama zapjevati, tako da je ta ljubav ostala. Kćerkica voli pjevati, imala je čast biti u Danijelinom spotu 'Ja još vjerujem ljudima', zato smo je danas i doveli da vidi uživo kako izgleda i produkcija i koncert. To je jedan drugačiji doživljaj', zaključila je Emina.

AX6A4752.jpg
Dražen Kokorić 

Na kraju ni sama Danijela nije mogla suspregnuti suze kad je cijela dvorana umjesto nje otpjevala 'Neka mi ne svane', a pažnju mnogih privukla je i predivna scenografija na pozornici za koju je zaslužan Stanislav Kostić.

Stanislav Kostić
Dražen Kokorić 

'Proces suradnje započeo je kad smo radili editorijal i cover za Storyjev broj u ožujku. Taj trenutak se jednostavno dogodio. Tu ideju s cvjetovima smo prenijeli i na scenografiju u Lisinski. Bilo je poprilično izazovno, pozornica je ogromna i bilo nam je potrebno čak 70 metara materijala kojeg u početku nismo mogli tako lako nabaviti pa je taj proces bio malo dulji. Izrada je bila zahtjevna, ali svi koji su svjedočili koncertu mogu se složiti da je bilo impresivno. Sviđa mi se Danijelina energija. Smirena je, ali istovremeno britka i oštra. Žena jednodtavno zna znanje', rekao nam je Stanislav.

Tim Storyja koji je organizirao koncert, zahvalan je Danijeli što je čitatelje počastila ovom večeri za pamćenje kojom je uveličala proslavu 22. rođendana brenda.

Dražen Kokorić Koncert Danijele Martinović u Lisinskom