Cijeli svijet priča o Loreen, prošlogodišnjoj pobjednici na Eurosongu, zbog koje se to veliko glazbeno natjecanje ponovno održava u Švedskoj. Ovo je drugi put da je pobjedila na Eurosongu; prvi put joj je to pošlo za rukom 2012. s pjesmom 'Euphoria', te 11 godina kasnije s pjesmom 'Tattoo'.

Neki tvrde da je pobjeda Švedske na Eurosongu 2023. namještena
Profimedia 

Iako nije pobjedila na Eurosongu, postoji Hrvatica koja je dva puta bila na Eurosongu, što znači da je dva put pobijedila na Dori, izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije. Osim toga, uvjerljivo drži jedno od najboljih rezultata Hrvatske na Eurosongu. Riječ je o pjevačici Danijeli Martinović.

Predstavljala je Hrvatsku 1995. s pjesmom 'Nostalgija', koju je otpjevala s opernom pjevačicom Lidijom Horvat Dunjko. Završile su na 11. mjestu, a tri godine kasnije Danijela se predstavila s pjesmom 'Neka mi ne svane'. Tada je u Birminghamu osvojila 5. mjesto. Mnogi i dalje pričaju o tom famoznom plaštu i triku koji je izvela na refrenu pjesme kada ga je skinula i zablistala u bijeloj haljini. 

Danijela Martinović
Screenshot 

Danijela se ovih dana priprema za Storyjev rođendanski koncert u Lisinskom 15. svibnja.

Pridružite se ovom veličanstvenom glazbenom spektaklu u Lisinskom 15. svibnja i uživajte u Danijelinim najvećim hitovima. Ulaznice kupite na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog ili klikom na prodajno mjesto ulaznice.hr.

Više fotografija Danijele pogledajte u galeriji: 

Goran Čižmešija Danijela Martinović i Josip Plavić