Premijer Andrej Plenković i supruga Ana snimljeni su ispred Crkve Svetog Blaža. Mnogima je zanimljivo kako se Ana rijetko pojavljuje u javnosti pa je ovo bila ustinu rijetka prilika u kojoj smo je mogli sresti.

Plenković je bio elegantan u tamno plavom odijelu, dok je supruga bila nešto ležernije odjevena. Naime, nosila je bijeli top preko kojeg je prebacila smeđi blejzer. U sličnim tonovima bio je i ostatak njezine odjevne kombincije, ali i modnih detalja poput torbice.

Plenković i supruga
Luka Batelić/ PIXSELL 

'Sa suprugom sam se upoznao preko zajedničkih prijatelja', rekao je premijer kratko 2015. za Express.

Kako se saznalo, Ana je bila voditeljica saborske Službe za pravne poslove i ljudske potencijale te su se ona i Andrej upoznali u Hrvatskom saboru. Danas radi kao pravnica, a od njega je mlađa devet godina.

Vjenčali su se početkom listopada 2014. te su dva mjeseca kasnije, 19. prosinca, dobili sina Marija. Dali su mu ime po premijerovom ocu, profesoru komunikologije na Grafičkom fakultetu u Zagrebu. U veljači 2017. supružnici su dobili kćer Milu, dok im je u ožujku pretprošle godine stigao sin Ivan.

Andrej Plenković ima troje djece
Profimedia 

Premijerova supruga dosad je odradila nekoliko službenih pojavljivanja. Plenković i Ana su 2017. s djecom bili na audijenciji kod pape Franje u Vatikanu. Supružnici su u travnju 2019. dočekali u zagrebačkoj zračnoj luci kinesku delegaciju predvođenu premijerom Lijem Keqiangom. Osim toga, Ana je obišla Nacionalni park Plitvička jezera sa suprugom kineskog premijera.

Više fotografija pogledajte u galeriji: 

Profimedia Andrej Plenković drži svoj privatni život daleko od očiju javnosti