Poznata majka uz koju se lijepe brojni epiteti, Lejla Filipović (47), bila je gošća ovotjedne epizode podcasta 'Mame kod Lane', voditeljice Lane Gojak Bajt (40). Lejla je podijelila svoje bogato iskustvo majčinstva, karijere i djetinjstva, odgovarajući otvoreno na sva pitanja. Odrasla je u predivnom Dubrovniku, uz dvije sestre, okružena ženama koje su bile ključne figure u njenom životu.

Lejla Filipović i Lana Gojak Bajt
Siniša Bajt 

'Nas tri smo jako povezane uz majku. Koliko god mi je bilo teško odrastati bez oca, kada stavim to sa strane, imala sam jako lijepo djetinjstvo', prisjetila se. Lejla ima dvojicu sinova, a obje trudnoće su joj bile bez komplikacija. 

'Bila sam jako zrela i nisam se plašila imati djecu. Ja sam išla roditi kao da sam išla vaditi zub. Prvi put sam rodila za tri sata, ali na drip. Koliko god sam imala dobro iskustvo s porodom prvi put i dalje nisam zaboravila na bol tako da sam drugi put uzela epiduralnu', rekla je. Ipak, dojenje je bilo nešto što joj je predstavljalo veliki izazov.

Lejla Filipović i Lana Gojak Bajt
Siniša Bajt 

'Prvi put sam imala osjećaj da sam ja bila kriva što nisam mogla dojiti. Za drugo dijete sam išla i na tečaj, opet mi se dogodio neuspjeh. Bila sam očajna', priznala je Lejla, ističući kako žene trebaju znati da nisu loše majke ako ne mogu dojiti ili ne žele.

Govoreći o svojoj djeci, Lejla naglašava koliko je važno postaviti granice, ali i zadržati otvorenost u komunikaciji. 

Tarik Filipović i Lejla Filipović.jpg
Robert Gašpert 

'Ja sam bila stroža kada su bili mlađi, trenutno je Tarik loš policajac. Njih danas najviše odgaja društvo i društvene mreže, danas je teško odvesti dijete na pravi put. Uvijek smo tu za njih, ali je i dalje treba znati da smo mi roditelji, a ne prijatelji. Nemamo tabua, ali o nekim temama ne pričamo. Oboje smo vodili one neugodne razgovore s njima, kada mi se povjere pazim da ih ne izdam i da ne kažem nikome od njih', ispričala je. 

Lejla i Tarik su u braku već 16 godina, a bivša manekenka otkrila je koja je tajna njihove uspješne veze.

'Ljubav je uvijek na prvom mjestu, ali poštovanje i kompromis su ključni, uz razumijevanje', zaključila je. 

Više fotografija Tarika i Lejle pogledajte u galeriji: 

Instagram Tarik Filipović i Lejla Filipović u braku su od 2007. godine