Održan je posljednji ispraćaj glumca Duška Valentića. Na sprovodu su se pojavile brojne poznate osobe iz glumačkog svijeta, a među njima su bili i Janko Popović Volarić, Slavica Knežević, Slavko Juraga i Zrinka Cvitešić. Zrinka je bila u crnom, a na glavi je imala šiltericu.

Sprovod Duška Valentića
Davor Visnjic/PIXSELL 

Podsjetimo, glumac je preminuo u 75. godini. Bio je najpoznatiji po ulozi Papundeka u 'Velom Mistu', te drugim ulogama u Gavelli i Teatru ITD.

Među njima su bile i sljedeće: Erich u 'Bečkim šumama'; Sebastian u 'Na tri kralja'; Robespierre u 'Dantonovoj smrti', Knez Miškin u 'Idiotu', Grga Čokolin u 'Zlatarevom zlatu', Grošičar u 'Careva Kraljevna' i desetine drugih.

Održan sprovod Duška Valentića
Story 

U novije vrijeme (2007.) pojavljivao se u gostujućim ulogama u serijama 'Bibin svijet' i 'Naša mala klinika'. Iste godine dobiva prvu ulogu u jednoj telenoveli - tumači oca Vilka Oreškovića (Amar Bukvić) u seriji 'Ponos Ratkajevih'.

Zanimljivo je da je glumac s 27 godina doživio kliničku smrt. Tijekom služenja vojske u šest mjeseci imao je tri upale pluća i tijelo mu je bilo 'prekrcano' penicilinima.

Više fotografija sa sprovoda pogledajte u galeriji:

davorin višnjić/pixsell, Davorin Visnjic/PIXSELL Posljednji ispraćaj glumca Duška Valentića