Iako sada uživa u luksuznom životu, Zlatan Ibrahimović je u djetinjstvu o tome mogao samo sanjati. Otac mu je musliman iz Bosne, majka katolkinja iz Hrvatske, dok je on rođen u Švedskoj. Odrastao je u Rosengardu, predgrađu Malmöa, kvartu u kojem je svoj dom pronašlo puno imigranata.

Majka mu je radila kao čistačica i po 14 sati dnevno, a otac je bio domar. Razveli su se kad je Zlatan imao samo dvije godine, a odlukom socijalnih radnika on je dodijeljen majci, a njegova sestra Sanela ocu. Kako nije mogao bez sestre, počeo je živjeti s ocem, no ona je na kraju dodijeljena majci.

Zlatan Ibrahimović (20).jpg
Giuliano Marchisciano/IPA Sport / Zuma Press / Profimedia 

Život s ocem nije bio nimalo lak, jer je imao problema s alkoholom, zbog čega ponekad nisu imali ništa u frižideru, no upravo mu je otac platio nogometni kamp onda kada nije imao za stanarinu i nikad nije slušao one koji su tvrdili da mu sin neće uspjeti.

Zbog teške životne situacije Zlatan je u djetinjstvu često vrijeme provodio na ulici gdje su ga druga djeca nerijetko zadirkivala što je znalo rezultirati brojnim tučnjavama, a priznao je i da je često krao bicikle. Srećom, na vrijeme se trgnuo i, umjesto kriminalu, posvetio sportu u kojem je postigao ogromne uspjehe, a za njima je uslijedila i zarada.

Zlatan Ibrahimović (12).jpg
PICHICHIPIXX / SPLASHNEWS.COM / SPLASH / PROFIMEDIA 

Zlatan Ibrahimović u svojoj autobiografskoj knjizi 'Adrenalin' opisao je kako je svojoj majci kupio luksuzni stan na Pagu, no ona nije jedina koju je odlučio počastiti. Dio milijuna Zlatan je uspio prebaciti u tvrtku koju je povjerio majci i polubratu Aleksandru. Majci je kupio i crkvu u Švedskoj za 9,24 milijuna eura, ali ju je odmah srušio kako bi sagradio luksuzne stanove.

Što se tiče njegovog ljubavnog života, nogometaš je od 2002. u vezi s 11 godina starijom manekenkom i poduzetnicom Helenom Seger koju tamošnji mediji nazivaju 'švedskom Beyonce'. Imaju dvoje djece, sinove Maximiliana i Vincenta. Par se upoznao posve slučajno u na jednom parkiralištu.

Zlatan Ibrahimović i Helena Seger u Miamiju
Profimedia 

Njegov su život obilježila i ružna iskustva, a jedno od najgorih iskustava za nogometaša bila je smrt njegova brata Sapka. Zlatan je teško podnio bratovu smrt, budući da je bio jako vezan za njega. Sapko Ibrahimović preminuo je 2014. u 41. godini, nakon duge bolesti o kojoj se u javnosti nije puno znalo.

'Izdahnuo je ispred mene. Pokopali smo ga po muslimanskim običajima. Otac nije pustio ni suzu. Sutradan je otišao na groblje i plakao od jutra do večeri. Sam', rekao je Zlatan.

Više fotografija para pogledajte u galeriji:

Profimedia Zlatan Ibrahimović i Helena Seger kroz godine