Crnogorski nogomet zavijen je u crno nakon strašne vijesti koja je jutros stigla - golman reprezentacije Matija Šarkić preminuo je oko 6.30 sati u Budvi.

Kako saznaje portal RTCG, golmanu crnogorske reprezentacije i engleskog Millwalla pozlilo je u stanu u Budvi, prijatelji su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali mu nažalost nije bilo pomoći.

Šarkić je imao samo 26 godina, a prije desetak dana oduševio je crnogorsku javnost briljantnim obranama u utakmici protiv Belgije. Potom je zbog osobnih obveza ostao u Bruxellesu i preskočio dvoboj s Gruzijom koji se igrao prije šest dana.

Prošao je mlađe kategorije Anderlechta, a potom mu je karijera uglavnom bila vezana za Otok - bio je u Aston Villi, Wiganu, Stratfordu, Livingstonu, Wolverhamptonu, Birminghamu... Od kolovoza prošle godine član je Millwalla, člana engleskog Championshipa.

matija šarkić
Action Plus Sports Images / Alamy / Alamy / Profimedi 

Upisao je devet nastupa za Crnu Goru, a kako pišu crnogorski mediji, činilo se da su 'hrabri sokolovi' dobili golmana za naredno desetljeće, sad je to sve prekinula njegova prerana smrt.

Policija je na terenu, ispituju se sve okolnosti, no najvjerojatnije se radi o prirodnoj smrti.