Fotografija i poruka koje je jučer objavila Kate Middleton izazvale su veliku pozornost javnosti, no sat vremena prije njezine objave dogodilo se nešto važno.

Princeza od Walesa, potvrdila je da će sudjelovati u tradicionalnom Trooping the Colouru, iako se špekuliralo da zbog borbe s rakom neće biti dio ceremonije. Kate se obratila obožavateljima kako bi ih obavijestila o novostima vezanima za njeno svom zdravstveno stanje te otkrila da ćemo je vidjeti mnogo ranije nego što se očekivalo, s obzirom na to da se šuškalo da bi se mogla pojaviti u javnosti tek krajem 2024.

Princeza će biti dio povorke, potvrdila je sama, ali za sada nije poznato na koji način, s obzirom na to da je propustila generalnu probu 8. lipnja. Kate je rekla da joj je žao što je morala propustiti posljednje pripreme te je na ovaj način htjela izraziti podršku. Njezina je prisutnost sada potvrđena, a i sam kralj Charles objavio je da je uzbuđen zbog toga.

U poruci javnosti, princeza je objasnila da je dirnuta porukama podrške koje je dobila, a objavila je i svoju najnoviju fotografiju, koja je kako je rekla snimljena početkom ovog tjedna u Windsoru.

Kate Mancey, urednica rubrike o kraljevskoj obitelji u The Timesu, otkrila je da su sve političke stranke obaviještene ranije tijekom dana o ovom Kateinom istupu.

Kate Middleton i princ Harry
Ian Jones / Allpix Press / Profimedia 

'Princezino prisustvo na paradi smatralo se toliko važnim da je Palača o tome obavijestila vladu, koja je obavijestila sve oporbene političke stranke', napisala je na X-u, bivšem Twitteru.

Sve je to dojavljeno britanskom Expressu i drugim medijima u Britaniji sat vremena prije objave na Instagramu. Naime, palača tradicionalno daje vremena medijima da se unaprijed organiziraju i pripreme vijesti. Urednici i novinari dobivaju medijski paket za pripremu na vrijeme, a u njemu su bili poruka koju je Kate objavila i njena fotografija.

Iako je rođendan kralja Charlesa u studenom, ovom paradom obilježava se službeni rođendan aktualnog britanskog monarha više od 260 godina. U paradi će okupiti oko 1400 vojnika, 200 konja i 400 glazbenika, piše Glossy.

Njena posljednja pojavljivanja u javnosti prije nego je doznala tešku dijagnozu pogledajte u galeriji:

Instagram Kate Middleton prije operacije