Jedan od hrvatskih reprezentativaca u koje su uoči susreta s Albanijom bile uperene oči bio je Ivan Perišić. Sve je zanimalo može li protiv Albanije napraviti razliku na terenu kao prije teške ozljede koljena? Nažalost, rezultat je pokazao da nije mogao.

Danas 34-godišnji Perišić rodio se u Splitu, ali je odrastao nešto južnije, u Omišu te je od malena pomagao i radio na farmi pilića svog oca. Ivan je oduvijek bio iznimno vezan uz svoju obitelj, a teški životni uvjeti u kojima je odrastao prisilile su ga da brzo odraste i počne skrbiti za majku i sestru. Tako se ovaj bivši i sadašnji Hajdukovac preselio u Francusku sa samo 17 godina te je tada potpisao za francuski drugoligaški klub, Sochaux. Sa sobom je poveo majku i sestru, a igra u francuskoj ligi bila je odlična odskočna daska za Ivana kao jednog od najboljih igrača Europe.

'Kada sam išao u Sochaux imao sam samo 17 godina. Igrao sam u Francuskoj dvije i pol godine, naučio sam jezik. Iako nisam bio u prvoj ekipi, imam lijepe uspomene, ostat će mi u lijepom sjećanju', rekao je Perišić za Sportske Novosti 2018. godine uoči finala legendarnog Svjetskog prvenstva u Rusiji u kojem je Hrvatska igrala protiv Francuske za prvo mjesto.

Tako je od farme peradi Ivan malo po malo, trudom, došao do prvoligaša europske lige. Nekoliko sezona proveo je u Inter Milanu, a u svibnju 2022. je došao u Tottenham. Danas se procjenjuje da je u karijeri zaradio oko 40 milijuna eura, a ruže mu ne cvatu samo na sportskom i profesionalnom, već i u privatnom životu.

Ivan je već dugi niz godina u sretnom braku sa svojom odabranicom Josipom, srodnom dušom koju je upoznao u srednjoj školi. Podsjetimo se, Ivan je u braku s Josipom od 2020., a vjenčali su se u tajnosti u crkvi svetog Mihovila u mjestu Grohote na Šolti uoči osme godišnjice njihovog civilnog braka. Među uzvanicima bili su samo članovi njihove bliže obitelji, a vjenčao ih je don Vinko Bus. Josipa nije za posebnu priliku kupila novu vjenčanicu već je dala suziti haljinu Viviene Westwood, koju je odjenula na njezinoj i Ivanovoj svadbi kod matičara 2012. godine. Par je nakon prvog vjenčanja slavio u hotelu Martinis Marchi Heritage u povijesnom dvorcu u Maslinici.

Ljubav se između para rodila još u srednjoj školi kada su, navodno, sjedili i u istoj klupi. Iako se Ivan morao odseliti iz Hrvatske i udaljiti se od Josipe, ništa ih u konačnici nije razdvojilo. Danas par ima troje djece te žive skladnim obiteljskim životom.

Instagram Ivan i Josipa Perišić čekaju treće dijete