Gledatelji je pamte kao vrsnu kuharicu koja se natjecala protiv drugog kuhara u kulinarskom showu 'Kruške i jabuke'. Riječ je o Lidiji Kralj, koju javnost već neko vrijeme nije vidjela na malim ekranima. Gledatelje je uvijek učila kako kuhati s malo namirnica i brzo napraviti ukusno jelo.
Ljubav prema kuhanju s godinama je samo rasla, a Lidija je trenutačno vlasnica i voditeljica poznatog restorana u Malom Stonu. Poznata hrvatska chefica orijentirala se na more i morske plodove, a njeguju i filozofiju 'od polja do stola' pa poslužuju svježe ubrane namirnice iz svoga vrta.
'Njezina su jela prepoznatljiva i cijenjena jer su spravljena po tradicionalnoj recepturi i osnažena modernim kulinarskim tehnikama. Najpoznatija jela su rižoto i tradicionalni kolač - Stonska torta', stoji na stranicama obiteljskog restorana.
Osim u kuhinji, Lidija obožava provoditi vrijeme i u vrtu. Ljeti bere povrće koje raste na njihovom OPG-u, kao što su rajčice, razne vrste salata, tikvice, krastavci, blitva... U proljeće se zna pohvaliti i odličnim urodom domaćih naranči.
Obitelj Kralj ima i obiteljski hotel. Tradicionalnu obiteljsku kuću odlučili su pretvoriti u mali obiteljski hotel 1998., a popunjenost je i više nego dobra.
'Naš cilj je pretvoriti tradicionalnu kuću u turistički objekt kako bi ga zaštitili od devastacije, ali i kako bi mu dali novu šansu da zablista, čuvajući pritom i dio prošlosti kako bi bio dostupan svima', govore članovi obitelji Kralj o hotelu.
Više fotografija Lidije i njezinog vrta pogledajte u galeriji: