Jedan od gledateljima zanimljivijih natjecatelja u aktualnoj sedmoj sezoni 'MasterChefa' svakako je 19-godišnji Tin Rubinić iz Lovrana.

Kao najmlađi ovogodišnji natjecatelj, zasad je uspio osigurati svoje mjesto u top 10, a daleko je dogurao od audicije koja nije djelovala baš obećavajuće.

Tin Rubinić, MasterChef
Nova TV 

Tin se na audiciji nije posebno iskazao u okusima i jelo koje je tada pripremio nije bilo ono što je predstavio da će biti, no žiri mu je odlučio dati priliku u 'MasterChef' kuhinji jer je pokazao veliki interes i ljubav, ne samo prema kuhanju, nego i uzgoju te obradi namirnica.

Kod Gorana je presudio Tinov pristup kuhinji: 'Impresioniran sam vašom ambicioznošću i uz pravo usmjeravanje profesionalaca, učenje i ustrajnost, samo vam je nebo granica. Od mene ogromno da.'

Stjepan mu je pak otkrio da je ovakva jela kušao i kod top pet kandidata, ali iskazao je strah da bi Tin mogao sagorjeti. No onda je odlučio i rekao: 'Budi ponosan na sebe. I od mene imaš veliko da'. Dobrodošlicu u MasterChef Tinu je poželio i Mario.

'Ovo je bilo jedno od najluđih kuhanja u mom životu', riječi su kojima se Tin osvrnuo na svoju audiciju.

tin.jpg
Nova TV 

A osim što je otada kulinarski uznapredovao, Tin se i fizički drastično promijenio.

Kada se pojavio na audiciji imao je dužu kosu i bio je golobrad, dok ga trenutačno na malim ekranima gledamo kratko ošišanog i s takozvanom trodnevnom bradom. Kako je Tin izgledao na audiciji prisjetiti se u našoj galeriji:

Nova TV Tin Rubinić na audiciji za MasterChef

Inače, Tin je završio srednju školu za tehničara nutricionista jer je kao dijete imao problema s alergijama, pa je htio pomoći sebi i drugima. 'Rođen sam s atopijskim dermatitisom, neka hrana mi stvara alergijsku reakciju. Moji su doma morali pripremati namirnice uzgojene na prirodan način. Jako mi je važno da znam što unosim u sebe, naročito zbog ove bolesti', otkrio je u showu.

tin1.jpg
Nova TV 

Počeo je istraživati procese fermentacije i bavi se fermentiranjem, pripremom kombuche i sokova od biljaka te proizvodnjom maslinovog ulja. Cijela obitelj bavi se uzgojem maslina i ruža, a Tin najviše želi osnovati firmu kako bi mogao prodavati svoje proizvode. Izvrsno poznaje kemijske procese i može unedogled objašnjavati sve što radi u detalje. Kuhati je počeo uz djeda koji je bio kuhar i s kojim je provodio i dane i noći u kuhinji.