'Jako volim kuhati i okupljati obitelj oko stola. No moji su recepti dosta jednostavni, ne volim kuhati jela s više od pet sastojaka. Moj suprug kuha puno bolje od mene', priznaje 43-godišnja glumica Candace Cameron Bure, zvijezda serije ‘Puna kuća’. Majka troje djece - Natashe (21), Leva (19) i Maksima (17) - uz pomoć supruga, umirovljenog hokejaša Vala Burea, nedavno je predstavila vlastitu liniju lonaca i tava CookCraft by Candace. Također, prije nekoliko godina Candace i Val kupili su imanje u dolini Nape u Kaliforniji, gdje proizvode 1500 butelja cabernet sauvignona godišnje.
Zdrava torta od mrkve
ZA TIJESTO:
šalica smeđeg šećera
šalica biljnog ulja
3 velika jaja
2 šalice oštrog brašna
2 žličice cimeta
žličica sode bikarbone
2 žličice ekstrakta vanilije
1/2 žličice soli
2,5 šalice ribane mrkve
šalica krupno sjeckanih oraha
1/2 šalice zlatnih grožđica
ZA NADJEV:
500 g krem sira
1/2 šalice maslaca
4 jušne žlice šećera u prahu
2 žličice ekstrakta vanilije
2 žličice limunova soka
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U velikoj zdjeli dobro izmiksajte šećer, ulje i jaja. Dodajte brašno, cimet, sodu bikarbonu, ekstrakt vanilije i sol. Lagano umiješajte mrkvu, orahe i grožđice. Ulijte tijesto u obilno namašćen kalup za torte promjera 20 centimetara. Pecite oko 35 minuta. Pustite da se hladi desetak minuta prije vađenja iz kalupa. Prije nadijevanja pustite da se potpuno ohladi. U velikoj zdjeli dobro izmiksajte krem sir i maslac. Postupno dodajte šećer u prahu, a potom i limunov sok i ekstrakt vanilije. Miksajte na maloj brzini, sve dok krema ne postane mekana i prozračna. Njome nadjenite i premažite tortu. Krem sir i maslac u nadjevu možete zamijeniti i veganskim inačicama.