IZA SEBE JE OSTAVIO ŽIVOTNU LJUBAV: Brak legendarnog trenera trajao je 58 godina, a uz njega je bila i u dobru i zlu

Legendarni trener Ivica Osim preminuo je u 81. godini.

Profimedia

Regija se oprašta od legendarnog Ivice Osima.

Legendarni trener Ivica Osim preminuo je u 81. godini.Proslavljeni trener preminuo je u 10 sati u austrijskom Grazu, gdje je živio godinama. Osim je rođen u Sarajevu 1941. godine, a igračku karijeru je započeo u sarajevskom Željezničaru. Za taj je klub igrao 11 godina i skupio 250 nastupa uz 75 zabijenih golova. 

Bio je izbornik Jugoslavije od 1986. do 1992., trener Partizana, Panathinaikosa, Sturma, JEF Uniteda, a posljednji trenerski angažman imao je kao izbornik Japana 2007. godine. Svojevremeno ga je htio dovesti Real Madrid, no taj klub odbio je u dva navrata.

Profimedia 

Iza Švabe je ostalo troje djece, unučad i praunučad, ali i njegova životna ljubav Asima, s kojom je u braku proveo gotovo 58 godina. Par je proslavio Zlatni pir u jesen 2014. godine, a tom prilikom prijatelji su govorili o njihovoj velikoj ljubavi i međusobnoj podršci.

Profimedia 

Mnogi naglašavaju da Ivica Osim ne bi bio ni blizu onog što je bio da nije bilo njegove vjerne suputnice Asime.

'To je žena s tri srca koja mu je podarila upravo toliko djece, kćer Irmu i sinove Amara i Selimira. Diplomirani je elektroinženjer, ali se sva posvetila svom Švabi i bila uz njega i kad je bilo dobro i loše. Žena iz koje izbija dostojanstvo, žena stup uz koju muškarac naprosto mora uspjeti', rekao je za Klix.ba 2014. godine blizak prijatelj obitelji Osim.